pixel

Нов простест срещу застрояване на площадка в София

Marinela

Десетки жители на столичния кв. „Оборище” се събраха на протест срещу застрояването на детска площадка.

Те се обявиха против изграждането на нова жилищна сграда и унищожаването на зелената площ. Теренът се намира на ул. „Буная” и ул. „Русалка” в район “Оборище”.

Димитър Бондаков, представител на протестиращите, заяви пред bTV, че се борят от 9 г. да запазят зеления терен от застрояване. Той се обърна към кмета на Столична община Йорданка Фандъкова с молба за помощ.

Районът има 28 детски площадки, намиращи се изключително близо една до друга. С този довод кметът на район „Оборище” Васил Цолов контрира аргументите против застрояването и посочи, че обектът е с изрядни документи.

Началникът на фирмата-изпълнител заяви, че на мястото никога не е имало детска площадка, а заведение. По думите на Пламен Мирянов хиляди ще останат без работи, ако не започне строеж.

Това е втори протест срещу строителство в междублокови пространства в София за последната седмица. Живеещите в кв. “Младост” застанаха срещу общината си и “облагородяването” на зелените им площи. Протестът даде резултат и в рамките на ден оставката на кмета на района беше поискана и дадена.

dir.bg

Може да харесате още...