pixel

Нов стандарт за ударна звукоизолация на носещи топлоизолационни елементи

Schöck

Съществува нов стандартизиран метод за изпитване, съгласно EAD 050001-01-0301 (приета версия), за надеждно определяне на ефекта на ударна звукоизолация на носещи топлоизолационни елементи за балкони. Това дава възможност за първи път да се измерват надеждни и сравними параметри на ударния звук за тези продукти. В бъдеще носещите топлоизолационни елементи също могат безопасно да се планират по отношение на необходимата изолация от ударен звук.

Schöck е първият производител, който предоставя тези характеристики съгласно новия EAD за всички свои типове топлоизолационни елементи Isokorb за стоманобетонно-стоманобетонни конструкции.

За да се защити здравето на съседите, стандартното ниво на ударния звук в диагоналния апартамент на по-ниския етаж не трябва да надвишава 58 dB. Носещите топлоизолационни елементи, с които балконите се свързват с етажните тавани, често осигуряват ударния звукоизолационен ефект.

Schöck

Новата тестова процедура гарантира надеждност

С новия и стандартизиран метод за изпитване, съгласно EAD 050001-01-0301 (приета версия), за първи път е налице ясно определена процедура, с която могат да бъдат измерени акустично надеждни параметри на ударния звук. EAD (European Assessment Document) е основен документ за издаване на Европейски технически одобрения (ETA).

Новите методи най-накрая позволяват безопасни и квалифицирани решения по отношение на добрата шумоизолация и рентабилност. Допълнителна изолационна конструкция от ударен звук трябва да се планира само там, където е действително акустично необходима и може да бъде пропусната навсякъде, където са изпълнени минималните изисквания за изолация от ударен звук. Стойностите на характеристиките на ударния шум според новия метод за тестване на EAD предлагат на архитектите повече сигурност при планиране и изпълнение на техните проекти.

Снимки: Schöck

Може да харесате още...

Izolacii.eu