Нов сулфатоустойчив разтвор от Quick-Mix за фугиране на зидария

S-FM-Quick-Mix

С сулфатоустойчивата смес S-FM, немската компания Quick-Mix представя нов разтвор за фугиране на зидария. Патентованата технология за свързване „Secon“ е предназначена да предпазва от избледняване на цветовете и пропускане от фугите. Разтворът за зидария М10, сертифициран съгласно DIN EN 998-2, се предлага в стандартните цветове сиво, бежово бяло, сиво бяло, пясъчно, тъмно сиво, антрацитно и черно – и по заявка и в специални цветове.

Качеството на новата сулфатно-устойчива циментова смес е тествано от Quick-Mix на вътрешни и външни повърхности, изложени на многогодишни атмосферни влияния. Тестове в специална камера потвърждават, че дори и след екстремни условия като топлина и обилни дъждове не се губят нито цвета, нито качествата на циментовия разтвор по фасадите.

S-FM-Quick-Mix

Това се дължи на новата концепция „Secon“ с напълно нова рецепта. Благодарение на нея фугата получава особено висок капацитет за свързване с вар, което предотвратява пропускането и по този начин дава възможност за висока степен на защита на фасадата. Компанията гарантира устойчивостта на разтвора за период от десет години, след като сградата е фугирана. Новият разтвор е чисто минерален, с ниски емисии на EC1plus и благодарение на новия състав на компонентите, може да бъде произведен със значителни икономии на първична енергия и намалени емисии на CO₂.

За повече информация: Quick-Mix

Вижте също...