Тераса и фасада, като едно цяло, за хармоничен вид на дома

mocopinus

Досега немските експерти по дървени облицовки от Mocopinus предлагат в продуктовата си гама само решения за фасади. Сега това се променя и в бъдеще същият профил може да се използва и за тераси, така че клиентите, поставящи акцент върху дървесината, да могат да постигнат поразително хармоничен външен вид на своя дом.

mocopinus

Наклоненият профил на елементите прави външния вид на фугата по-тесен и по-непрозрачен, като благодарение на това и дъждовната вода може да се оттича по-бързо. Стандартните размери за профилите са дебелина от 27 мм., ширина 68 мм. и дължина от 4 метра. Налични са в две повърхностни покрития – естествен вид и вид на старо дърво.

mocopinus

Профилите от масивно дърво са изработени от сибирска лиственица и са особено стабилни по отношение на размерите. Този вид дърво има фина структура с преобладаващо твърди клони, което означава и висока устойчивост. Затова този материал може да бъде използван и в непреработен вид, а оставен на влиянието на атмосферните условия добива естествено посивяване. Времето за изчакване на тези естествени процеси сега може да бъде спестено, тъй като Mocopinus предлага профилите, освен в естествения вариант Laritec и в посивял, състарен вид. Така фасадите и терасите могат да получат благородния, „сребърен“ цвят на сивото дърво още от първия ден на изграждането. За тази цел фасадните профили Alpingrav10 са завършени със специална глазура с несъдържащо разтворител масло.

За повече информация: Mocopinus 

Вижте също...