pixel

Нова здравословна изолация за тавани на сутерени от Linzmeier с минерално покритие

Linzmeier разшири своята система за изолация на тавани на сутерени или мазета Linitherm PAL KD. С добавянето на BioZell, тя вече включва панели с екологично повърхностно покритие на минерална основа, което в комбинация с изолиращо полиуретаново ядро ​​обещава осигуряването на здравословна среда за живот. Още през 2018 г. полиуретановият изолационен материал на Linzmeier е включен в Директорията на здравите сгради на Sentinel Haus в Германия.

BioZell е висококачествена минерална мазилка, която според техническия си паспорт не съдържа фунгициди, биоциди или консерванти. Като неорганичен продукт повърхностната мазилка не създава почва за размножаване на гъбички, водорасли или плесени. Едно от предимствата на новото покритие е, че то може да бъде боядисано със силикатна боя след полагане на таванните панели, като така позовлява и по-нататъшна обработка. При тази операция се получава ефект на силициране, което прави повърхността много издръжлива. Освен това покритието е благоприятно за хора с алергии.

Сърцевината на твърдите панели от полиуретанова пяна има топлопроводимост (λD) от 0,022 W/mK. Топлоизолационният елемент с дебелина 60 mm има коефициент на топлопреминаване 0,34 W/m²K, плоча с дебелина 80 mm – 0,26 W/m²K, а тази дебелина 100 mm – 0,21 W/m²K.

Елементите на Linitherm PAL KD BioZell се монтират със закрепващи скоби Linifix, които са част от системата, и съединение нут и перо. След сглобяването е необходимо да покриете панела и изрязаните ръбове с комплекта за ремонт BioZell, а завършената повърхност може да бъде боядисана след изсъхване в рамките на 24 часа. Ремонтният комплект BioZell може да се използва и за поправка на повредени или дефектни панели.

Може да харесате още...

Izolacii.eu