pixel

Новата сграда на Американо-аглийската академия се довери на настилките и плочите на Semmelrock

Semmelrock

На 15 септември учениците и преподавателите от Американо-английската академия посрещнаха новата 2014/2015 учебна година с особена радост. За първи път започват учебните занятия в нова, уникална по рода си, училищна сграда. Изпълнена с много естествена светлина и простор, модерната сграда ще приеме повече от 200 деца, от 30 различни националности, на възраст от 3 до 18 години.

Сградата е позиционирана София, в екологичния район на Лозен, с удобен достъп от бул. „Цариградско шосе“ и „Околовръстен път“. Площта е 14 дка, на който са изградени паркова площ, футболно игрище, амфитеатър и детски площадки на открито. Училищната сграда включва голяма концертна зала, компютъризирани учебни стаи с интерактивни смарт бордове, озеленен покрив с обширна покривна тераса и библиотека с излаз на открито.

Продуктите на Semmelrock, бяха предпочетени за вертикалната планировка на новата сграда на Англо-американската академия.  Високите изисквания поставени от инвеститорите към качествата на продуктите, които се влагат в проекта съобразно изискванията на стандарта LEEDS, бяха покрити от Semmelrock Stein+Design.

За паркинг зоните беше използвана настилка – Eco Green осигуряваща 35% озеленяване и 25% попиваща способност.

Semmelrock Eco Green

Пешеходните зони като алеи за разходка и участъци предназначени за леко автомобилно натоварване са оформени с настилки Rettango 30x20x6, 20x20x6 охра и City Top 20x10x6 сиво. С плочите  40х40х5 охра  в комбинация с  алуминиев завършващ профил за стъпала са оформени стъпалата.

Площите с по-високи натоварвания са покрити с настилки с дебелина 8 cm, като Rettango 20x10x8 в цвят антрацит, които се ползват за велоалеи, както и Behaton 8 cm сив.

Rettango Behaton

Може да харесате още...