Нови фасадни топлоизолационни системи от Кнауф

Кнауф има над 80-годишен опит в строителната индустрия и по-специално в създаването на първокласни фасадни системи, които имат всички необходими компоненти за енергийно ефективна, водоустойчива и пожарозащитна външна стена. В сътрудничество с екипа от отдел развойнна дейност на Кнауф в Германия за нашия пазар са създадени уникални продукти. Новата инвестицията в производствения завод в гр. Земун, Сърбия внася свежест на пазара, когато става дума за най-новите технологии за изработка на декоративни мазилки.

Декоративната външна силиконова мазилка ADDI може да се използва, както със системи с експандиран пенополистирол (ЕPS), така и с каменна минерална вата.

Заради възможността да се полага върху всякакви видове контактни фасади, ADDI се нарежда сред най-качествените мазилки на пазара. ADDI позволява на стените да дишат, като пропуска водните пари отвътре навън. Притежава най-висок клас паропропускливост с обозначение V1. Добавянето на силикон във фасадната декоративна мазилка ADDI осигурява по-голямо водоотблъскване. Водата може да нанесе механични повреди върху фасадата, да създаде проблем с плесента и мухъла и по този начин да окаже съществено влияние върху качеството на обитаемата среда. Кнауф предлага над 400 цветови нюанса, които ще задоволят изискванията на всеки инвеститор. Трайността на тези цветове е гарантирана чрез внимателния избор на подходящи багрилни вещества, които се използват за тониране. Ако е необходимо върху сградата да се положат по-тъмни нюанси, Кнауф има решение и за това. Използвана е рефлективна пигментна технология за създаване на фасадна боя TSR Fassadol (Total Solar Reflection). Тя от своя страна предотвратява нежеланото затопляне на фасадната стена при пряко слънчево греене. Този уникален продукт с добавка против появата на плесен и мухъл, вече намери приложение върху важни референтни обекти, както в Сърбия, така и в региона.

Топлоизолацията на фасадните стени ни помага да поддържаме оптимална температура в сградата през цялата година. Така намаляваме разходите, както за отопление през зимните месеци, така и за охлаждане през лятото. Контактна фасадна система с подходящо лепило, топлоизолационен материал, стъклофазерна армираща мрежа, грунд и финишна мазилка представлява дълготрайно и сигурно решение за всеки обект.

Съвместимостта, безопасността, ефикасността и сигурността на системите Кнауф са гарантирани от сертификата ETA (Европейскa техническa оценка), като най-авторитетен европейски документ за изследване на контактна фасадна система.

Немското качество и постоянният контрол на качеството на фасадните системи на Кнауф гарантират дълготрайността на контактната фасада.

За повече информация се свържете с нас на: 0700 300 03.