Нови модулни елементи за покриви и тавани от best wood Schneider

best wood Schneider

Немската компания best wood Schneider представи два нови продукта – модулни елементи, които могат значително да опростят планирането и монтажа на покриви и тавани благодарение на готовата долна част на сертифицираните компоненти. Елементите, наречени CLT BOX, комбинират кръстосана ламинирана плоскост с две залепени ребра. Освен лесният монтаж, елементите имат допълнителното предимство, че да изработени без употребата на формалдехид. Статичните високотоварни елементи са изцяло сглобяеми и имат отлично визуално качество.

best wood Schneider

Комбинацията от най-добрата дървесна и изолацията от дървесни влакна предлага висока енергийна ефективност, стандартизирана в качество за пасивни къщи. Елементът CLT BOX е до 16 м. дълъг и е с ширина между 900 и 1250 мм. и дебелина 480 мм.

Покривният CLT BOX се състои от затворен елемент, състоящ се от горен и долен 60 мм дебел кръст ламиниран плот с три фабрично залепени ребра. Този начин на комбиниране на предимствата на масивната дървесина и дървената конструкция създава високоефективен тавански елемент със сравнително ниско тегло. В съчетание с подходящ пълнеж и съответстваща подова конструкция, самият компонент отговаря на изискванията за звукоизолация за многофамилни къщи.

best wood Schneider

Видимата страна на покривните и таванните системи се предлага или в естествения цвят на дървесината, или със завършек в минерални цветове в осем нюанса – защитен от фабрично приложен защитен филм. И двата продукта са удостоени със знака за качество на международната асоциация natureplus.

За повече информация: best wood Schneider

Вижте също...