Нови строителни плоскости

STADECK

Холандската компания Sabic започва производство на плоскости за строителната индустрия с наименованието Stadeck Heavy Duty Sheets. Новите панели са изработени от термопластичен материал, армиран със стъклени влакна. Изключително ниското им тегло предлага значителни предимства в широките строителни приложения и техники за строителство, където се търсят леки решения.

STADECK

Въпреки тяхното ниско тегло, плочите Stadeck имат забележителна якост благодарение на иновативната си структура. В допълнение, те имат и отлични качества като устойчивост на атмосферни влияния, химическа устойчивост и отлично поведение при пожар. Панелите са сертифицирани по NEN-EN 12811 1, което ги прави идеални и за изграждане на скелета. В сравнение с обикновените дървени дъски и плоскости, които обикновено се използват в строителството, панелите Stadeck са по-устойчив избор поради тяхната отлична възможност за рециклиране и потенциално спестяване на теглото до 60%.

STADECK

Устойчивите на корозия и влага панели Stadeck имат значително по-дълъг експлоатационен живот от дървените дъски. Те са идеални за множество строителни приложения сред които са скелетни плоскости, външни подове, огради, специални облицовки и рампи за инвалидни колички.

Панелите могат да бъдат изработени в различни цветови варианти, включително такива, имитиращи дърво, камък или трева. Предлагат се в стандартни версии с дебелина 55 мм, ширина 230 мм и 3000 и 6000 мм дължина, както и в дължини по поръчка.

Вижте също...