Ново от Thrakon – Gypsum Board Primer

Thrakon

Новост в гамата от грундове на Thrakon е готовият за употреба бял грунд Gypsum Board Primer, който Тракон България пусна на пазара в нови, по-удобни опаковки от 9 L и 3 L както за улеснение работата на професионалните потребители, така и за клиентите в сектора „Направи си сам”.

ThrakonGypsum Board Primer e aкрилен бял грунд за вътрешна употреба с отлична покриваемост. Полага се върху всички обичайни минерални основи в строителството:
– Плоскости от гипсокартон и циментофазер;
– Вароциментови хастарни мазилки;
– Гипсови мазилки и шпакловки;
– Циментови шпакловки;
– Бетон.

Грундът заздравява, обезпрашава и осигурява равномерна попиваемост на основата преди полагане на декоративни покрития като бои или мазилки за вътрешна декорация на интериора. Gypsum Board Primer осигурява отлична адхезия към основата на всички декоративни емулсионни и дисперсни бои.

Разреждане: Gypsum Board Primer се разрежда с 5 -10% чиста вода.

Инструкции за полагане: Разбъркайте добре грунда преди употреба. Основата трябва да бъде чиста, суха и здрава. Прясно нанесениje мазилки трябва да изсъхнат напълно, преди върху тях да се нанасят декоративни интериорни бои.

Thrakon

Грундът се нанася на един слой равномерно върху повърхността. Ако е необходимо, втори слой може да се нанесе 3-4 часа след полагане на първия. След пълното изсъхване на грунда (около 12-24 часа след нанасяне, в зависимост от климатичните условия) може да започне нанасянето на декоративните бои и други финишни покрития.

Разходна норма: 0,100 – 0,150 kg/m²  (в зависимост от основата).

За контакти и повече информация – Тракон България.

Вижте също...