pixel

Ново поколение минерална вата от Ursa

ursa

Ursa винаги е целяла да предложи на клиентите си устойчиви и иновативни изолационни решения, които максимално да отговарят на техните текущи нужди. Като производител на изолационни продукти, ние същевременно се стремим и ежедневно да редуцираме негативното въздействие върху околната среда в основната си дейност и да въвеждаме кръгови процеси по отношение на използваните суровини. Продуктите от минерална стъклена вата Ursa са отлична топлоизолация и съдържат до 95% рециклирани материали, с което допринасяме за по-доброто бъдеще на планетата.

ursa

От няколко години насам нашето мото гласи „Ursa goes green“, с което целим нашите клиенти да купуват по-добри продукти и да получават изчерпателна информация за предимствата на качествените изолационни материали.

След дългогодишни проучвания на техническия екип създадохме нов вид минерална вата Ursa Tectonic. Изолационният продукт от минерална вата, произведен по Tectonic технологията, предлага най-добрата комбинация от звуко- и топлоизолация със съответните технически характеристики и пожарна безопасност. Вълнообразно разположените нишки на Ursa Tectonic, които наподобяват тектонични плочи, придават на материалите повишена якост на натиск и звукоизолационни характеристики.

Първи в семейството на Ursa Tectonic e FP Basic – материал за ETICS фасади.

Както името подсказва, този иновативен продукт от ново поколение се използва за топло- и звукоизолация на контактни фасадни системи. С Tectonic технологията ние значително подобрихме стойността на разслояване, якостта на натиск и звукопоглъщането на продукта.

ursa

 

Отличителните качества на материалите от Ursa Tectonic са:
– премиум коефициент на топлопроводност;
– отличното шумопоглъщане и негорим материал;
– издръжливост;
– лесно за огъване и монтаж;
– устойчивост на натиск/удар;
– бърза инсталация;
– въздухопропускливост на изолационния материал, което позволява на къщата да „диша“  и да не се образува влага.

Допълнителна техническа информация относно материала Ursa FP Basic:

Стойност
Коефициент на топлопроводимост (λD) 0,035 W/mK
Клас на горимост A1
Съпротивление на въздушен поток > 20 kPa s/m²
Якост на натиск Cs(10) ≥15 kPa
Сила на разтегливост Tr ≥ 7,5 kPa
Стабилност на размерите 70,|90
Клас на толерантност T5
Водопропускливост MU1
Дългосрочно абсорбиране на вода WL(P)
Кратък период на абсорбиране на вода Ws

Универсални панели

Следващият продукт в семейството на Ursa Tectonic е UPh/Vv – твърди изолационни плочи от минерална вата, едностранно каширани със стъклен водоотблъскващ воал.

Панелите са изработени специално за топло- и звукоизолация на тавани в гаражни помещения, работилници или специализирани складови помещения. Продуктите са хидрофобизирани и негорими. Предната част е покрита с бял стъклен воал, който осигурява гладка и светла повърхност.

Други технически качества:

Технически данни Стойност
Коефициент на топлопроводимост (λD) 0,036 W/mK
Клас на горимост A1
Съпротивление на въздушен поток > 20 kPa s/m²
Гранична температура за употреба 250°C

Изолационният процес е много лесен и бърз, подходящ дори и за самостоятелно инсталиране.

Процедурата е следната:

ursa

Покрийте тъмната страна на плочата с циментово лепило за минерална вата. Разпределете го равномерно с назъбена мистрия по цялата повърхност, докато не достигнете 10 мм дебелина на слоя. Не нанасяйте от лепилото върху страничните части на изолационната плоча.

Поставете плочата под наклон и я притиснете към тавана, след което преминете към поставянето и на другите плочи една до друга, като внимавате да не изцапате лицевата страна, която е каширана с бял воал. Панелите се монтират чрез преместване на половина, като се избягват кръстосани фигури.

Бихме искали да ви запознаем и със следващия продукт от Ursa Tectonic семейството, а именно  APh – Acoustic Plate.

Това са трайно еластични изолационни плочи, направени от минерална вата по Tectonic технологията. Продуктът се отличава със високи топло- и звукоизолационни свойства и е подходящ за приложение на преградни стени, окачени тавани и всички системи във сухото строителство.

Технически данни Стойност
Коефициент на топлопроводимост  (λD) 0,037 W/mK
Клас на горимост A1
Съпротивление на въздушен поток ≥ 7,5 kPa s/m²
Гранична температура на употреба 300°C

Ursa има решение за всякакви приложения – от пода до тавана. Проверете всяко от приложенията в сайта на компанията.

Може да харесате още...