pixel

Община Бургас готова да строи още паркинги в кв. ”Славейков”

Burgas

Община Бургас има готовност да изгради нови паркинги в жк „Славейков“, съобщи кметът Димитър Николов на вчерашното заседание на Общинския съвет.

Това обаче може да стане само след одобрението на жителите на комплекса.

Николов заяви, че Общината има проекти, техника и средства за строежа на паркингите, но строителството не може да започне, ако няма съгласие между жителите на близките блокове. Някои хора просто не искали пред терасите им да бъдат изграждани паркоместа.

Кметът даде пример с безплатния общински паркинг на бул. „Тракия“, за изграждането на който са получили съгласието на „Технополис“. Сега паркингът зад магазина бил пълен на 100 процента.

Николов обеща, че ще направят още 5 паркинга в района, стига да ги допуснат гражданите. За да стане това, трябва да се проведе събрание на етажните собственици, на което поне 67 % от тях да дадат съгласие за строежите. Ако това стане, то до два месеца паркингите ще са готови.

С пускането на новата автобусна линия, маршрутът на която минава по бул. „Тракия“, много притежатели на автомобили изреваха, че няма къде да паркират. Общината разчисти колите от буслентите и около спирките в „Славейков“, откъдето минават сега рейсовете. Така нуждата от нови паркоместа в комплекса се изостри.

topnovini.bg

 

Може да харесате още...