pixel

Обявен е нов търг за проектиране и преустройство на сградата на НДК за 14 млн. лева

До 30 септември 2017 г. е крайният срок за преустройство и адаптация на основната сграда на НДК за нуждите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.
Този срок е посочен в новата обществена поръчка, чийто възложител е Национален дворец на културата – Конгресен център София ЕАД. Предишната поръчка бе прекратена през май, поради неточности в изискванията, които могат да се отстранят само с обявяване на нова процедура.

Има няколко съществени промени в изискванията:

– Основната промяна е в срока на изпълнение на поръчката – от 18 месеца от датата на сключване да договор с изпълнителя в предишната поръчка, сега срокът е крайна дата – 30 септември 2017 г. Това означава, че избраният изпълнител ще има по-малко от година за изпълнение на проектиране и СМР по преустройството на сградата на НДК.
– Другата промяна е обявената индикативна стойност. От 12 800 000 лв., предвидената сума е вече 13 999 000, като са включени 10% непредвидени разходи за строителните дейности.
– Изборът ще се влияе поравно от предложеното техническо предложение и цената, а тежестта на на нормите при непредвидени СМР се увеличава от 10 на 20%. Премахва се критерият срок на изпълнение, вероятно защото е обявен вече такъв краен срок.
Той се повлиява от вероятността България да поеме председателството на ЕС с 6 месеца по-рано, от 1 януари 2018 г. Това е и основната причина да се направи тази реконструкция на сградата.

Срокът за подаване на оферти е 26 август 2016 г.

Предстии подмяната на различните настилки, стените, таваните, както и обновявяне на паната.
Предвиждат се следните строително- монтажни дейности:
– подмяна на близо 12 000 кв. м  гранитогрес, като се избере висок клас, с размер поне 60/60/0,8, който де е лесен за почистване и с антислип покритие или еквивалент;
– смяна на близо 10 000 кв. метра мокет в конферентни зали и общи части, като се използва най-малко 31+ клас на износоустойчивост;
– необходим е над 2 500 кв. м висок клас мокет (клас 33+) за луксозни зони;
– предвидена е подмяна на 1 777 кв. м двойни подове;
– още над 3 000 кв. м гранитогрес висок клас на износоустойчивост,
– обновяване на настилката на терасата пред вход А6 с качествена настилка, издържаща натоварване от бронирани лимузини и камиони (до 5 т.);
– демонтаж на плочи, демонтаж стара хидроизолация, извозване, замазка, нова хидроизолация, защита, пясъчна подложка и бохатон павета, с дебелина 8 см, 2 100 м2,
– нови над 6 000 кв. м гипсокартонени тавани (пожароустойчиви), както и над 10 000 кв. м растерни тавани – минералфазерни с клас на водоустойчивост и пожароустойчивост;
– около 300 кв. м шпакловка и боядисване на тавани;
– поставяне на мраморни/гранитни настилки, както и ремонтиране – обков над 8 000 кв. м;
– ремонт на над 3600 кв. м варовикови стени;
– ремонт на над 2 200 кв. метален решетъчен таван;
– рехабилитация входно фоайе;
– подмяна на врати;
– пълно санитарно обзавеждане, с обновявяне на над 1000 кв. м каменни облицовки;
– редица други дейности.

Поръчката е радзелена на три позоции – изработване на работен проект, изпълнение на СМР и Непредвидени видове и количества СМР на стойност до 10% от общата им стойност.
Изискването към кандидатите е да съобразят Техническото си предложение с Графиците на заетостта на залите на НДК през 2016 г. и 2017 г.

Офертите ще бъдат отворени на 29 август в 10 ч. в НДК.

gradat.bg

Може да харесате още...