pixel

Оргахим АД представи годишен отчет за корпоративна и социална отговорност

Водени от мисията си да поставяме обществото и природата сред нашите топ приоритети, Оргахим АД се стреми да допринася за подобрения със своите качествени продукти и ползотворни и смислени активности както в градската среда, така и извън нея. Да бъдем полезни, да допринасяме и да променяме средата, в която оперираме към по-добро: това е в основна част от  бизнес философията ни.

Изминалата година беше изпълнена с инициативи и проекти, които ни помогнаха да направим обкръжаващата ни среда и средата на много хора по-цветна, по-приветлива и по-нова. Дарихме над 12 900 бои на пазарна стойност близо 40 000, които ще са достатъчни да боядисаме зала 1 на Националния дворец на културата почти 5 пъти!

С продуктите си успяхме да помогнем на:

Нарисувай ми стена

През 2016-та реализирахме партньорска инициатива със  Сдружение Трансформатори  – “Нарисувай ми стена”. Платформата подкрепя реализирането на художествени решения за обществени  градски пространства и интериори на обществено значими сгради в цялата страна. 34 проекта на художници от цялата страна кандидатстваха за възможността да украсят 4 знакови сгради в София, Пловдив, Пазарджик и Габрово.

В инициативата вложихме 30 000 лева, 576 гк боя и 28 пълни дни работа от четирима художници.

Инициативата генерира над 100 публикации в национални медии и хиляди споделяния и харесвания в социалните медии.

Убий скоростта – спаси дете!

Оргахим одкрепя и традиционната ежегодна от вече 12 години кампания „Убий скоростта, спаси дете“.  Инициативата, чието начало е през далечната 2004, има за цел да фокусира вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца и да направи максималното за опазване на техния живот… Защото нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете!

За да напомня това, Радио FM+ избира най-забележимата мобилна платформа, видима от всички шофьори – тази на задното стъкло на превозните средства от градския транспорт. Точно са позиционирани сигналните стикери с визията на кампанията, като се открояват от общите рекламни послания.

Ние също отдадохме площ за популяризиране на идеята на капаците на своите продукти и подкрепихме увеличаването на ефирното време на кампанията. Тази година инициативата подкрепиха и Общините Сливен, Благоевград и Русе, които също ще позиционират отличителния знак на кампанията на превозните средства от градския транспорт в съответната община.

Отговорни инициативи през 2017

Програмата ни за корпоративна социална отговорност продължава и през следващата година с продължение на настоящите ни и с някои нови инициативи.  Като водещ производител на покрития и строителни материали ще продължим да подпомагаме инициативи в четирите основни стълба в стратегията си за корпоративна социална отговорност:

– Обучение на потребителите относно използването на природосъобразни и устойчиви решения:

–    Стартираме инициатива с националното сдружение на общините и с партньорски вериги магазини за образоване на хората за нуждата от събиране и  съхранение на отпадъци от химически продукти.
–    Насочване на потребителите към най-природосъобразните ни продукти с най-ниско съдържание на летливи органични съединения чрез позициониране на видима визуализация върху опаковките им.

– Реконструкция и реставрация на обществено значими постройки (пр. училища, болници, паметници):

–    Да върнем цветовете на Хитрино е слоганът, под който екипът на Оргахим обяви подкрепата си за пострадалите. Оргахим ще боядиса 20 къщи при въстановяването им след трагедията. Приготвили сме 670 литра боя за домове на пострадалите.
–    Хижите са сред обектите, които имат остра нужда от обновяване и ние с радост ще освежим и оцветим поне 37 от тях. В момента установяваме контакти и координираме доставката на боя с тях –следете за видими промени в интериора.
–    Грозните сгради и ръждясалите конструкции са предизвикателство в цялата страна. Тази година ще предизвикаме гражданите да не остават безучастни и ще съдействаме за преобразяването на някои от тях – очаквайте подробности.

– Промотиране на изкуство и естетика чрез цветове:

– Ще продължаваме да развиваме инициативата „Нарисувай ми стена“ с нови партньорства и в нови градове. Всички, които искат да се включат с фасада, рисуване или средства са добре дошли на

– Осигуряване на безопасността на водачи на превозни средства и пешеходци:

– Ще продължим да подкрепяме и традиционната кампания на радио FM+ „Убий скоростта, спаси дете“ .

Може да харесате още...