Oзеленени покриви от неръждаема стомана

Optigreen

Зелените покриви от неръждаема стомана имат множество екологични и икономически предимства. Те изглеждат добре и имат много ползи за околната среда и икономиката. Научно е доказано, че зелените покриви действат като естествена климатична система. Тази целогодишна защита не само прави престоя в стаите приятен, но и спомага за значително по-ниски енергийни разходи. Специалистите от Германия в областта от компанията Optigreen сега предлагат нови системи за покриви с неръждаема стомана.

Optigreen

Ако зеленият покрив се комбинира със соларна система, икономическата изгода е още по-голяма. Това е така, защото фотоволтаичните системи генерират най-много електроенергия при ниски работни температури, така че кондициониращият ефект на зелената покривна повърхност увеличава производителността на подобни системи.

Optigreen

Такава комбинация от зелен покрив и слънчева система може да бъде полезна както за нови сгради, така и при реновация на покрива. Предпоставка е подходящо проектирана статика на съществуващия покрив. Освен това тези покриви подобряват микроклимата чрез филтриране на до 20% прах и замърсители от въздуха и балансиране на влагата.

Optigreen

Използването на добре проектирани покривни покрития, изработени от неръждаема стомана, са устойчиви дори при постоянно третиране с вода. Нейната изключително висока устойчивост на корозия, ниска поддръжка и нечувствителност към UV лъчи, температурни скокове и механични повреди я правят гаранция за един здрав покрив, който е функционален в продължение на много десетилетия. Като идеален субстрат за зелен покрив, неръждаемата стомана също се отличава със своята устойчивост и предлага най-добрите условия за екстензивни или интензивни зелени покриви. Растителният субстрат може дори да се приложи директно към покрива, тъй като материалът няма естествена ерозия и не освобождава метални йони с биоциден ефект към субстрата.

За повече информация: Optigreen

Вижте също...