pixel

Панели от пеностъкло като топлоизолация, която носи на натоварване

Glapor

Glapor сега предлага своя PG 900.3 панел от пеностъкло като носеща изолация по перимертъра, която може да се използва под плочите на фундамента и върху стените на мазето. Водоустойчивата изолационна плоча от рециклирано стъкло печели от устойчивостта на материала на компресия, широкоформатните размери, които позволяват бърз монтаж и от естествената устойчивост на гризачи и мравки.

Полагането на носещата топлоизолация под подовите плочи може да се извърши или в легло от чакъл, или върху бетон или заслепяващ слой. За прехода от хоризонтала към вертикала – т.е. от подовата плоча към стената на избата – има подходящи елементи за изолация на ръбовете (RDS).

След много години употреба панелите от пеностъкло могат да бъдат демонтирани и използвани повторно – или като изолационен панел за по-нататъшни строителни проекти, или като рециклирана добавка за производството на нови продукти от пеностъкло. С оглед на настоящия недостиг на суровини, Glapor се позовава и на почти неограничената наличност на производствени материали.

Може да харесате още...

Izolacii.eu