pixel

Прозрачен строителен елемент – области на приложение

Rodeca

Прозрачният строителен елемент PC 2333-30-6 е полупрозрачен и топлоизолиращ. Той е лек, тънък и с малка ширина, което позволява лесен и бърз монтаж. Благодарение на своята компактност, панелът PC 2333-30-6 предлага широка гама от дизайнерски опции. Той е еднакво подходящ за използване като светлинна лента на фасадата, както и за наклонени покривни повърхности.

Фасадите не само придават на сградите характерен вид, но също така трябва да отговарят на високи технически изисквания и да бъдат устойчиви. С панела PC 2333-30-6 Rodeca разработи светлинен строителен елемент, който въпреки по-малката си ширина, съчетава функционални аспекти с привлекателен дизайн и впечатлява с широк спектър от възможни приложения.

Ефективна топлоизолация с тънък дизайн

Панелът има дебелина 30 милиметра и забележително малка ширина от 333 милиметра. Теглото е само три килограма на квадратен метър. Това го прави удобен и лесен за монтаж. В същото време PC 2333-30-6 изолира ефективно и така осигурява добър енергиен баланс на сградата.

Панелът има шест обвивки и пет въздушни камери. Интелигентната структура постига коефициент на топлопреминаване между U=1,30 и U=1,40 вата на квадратен метър и Келвин (W/m²K).

PC 2333-30-6 обикновено се монтира върху подконструкция със завинтени плоски крепежни елементи. Рамков профил оформя строителните елементи от всички страни. Статиката и U-стойността е същата като при обичайния панел с дебелина 40 милиметра.

Rodeca

Атрактивен дизайн

PC 2333-30-6 се предлага в стандартните цветове “кристал” и “опал”, които са особено подходящи за промишлени приложения, както и в “цветен” вариант. Архитектите получават свобода, когато става въпрос за цветното оформяне на обвивката на сградата. Благодарение на полупрозрачността на панелите, дневната светлина прониква в помещенията без отблясъци. Интензитетът на падащата светлина зависи от стойността на предаване. За напълно оцветен опалов панел, например около 31%, докато стойността за панел, който не е оцветен, е около 60%.

Устойчив продукт

PC 2333-30-6 има дълъг живот. Благодарение на термопластичния поликарбонат, този светещ строителен елемент издържа на атмосферно влияние с големи температурни колебания, слънчево греене, градушка и замърсяване. Поликарбонатът е много висококачествена суровина, която може да се рециклира и използва повторно по много начини.

Тъй като панелите от поликарбонат са трудно запалими, те отговарят на критериите за клас на пожар B-s1, d0 съгласно DIN EN 13501.

Може да харесате още...

Izolacii.eu