pixel

Първа лятна академия по креативно мислене в София

Шестима водещи преподаватели по визуални изкуства и дизайн от утвърдени западноевропейски университети пристигат в София от 29 юни до 10 юли.

Те ще направят творчески работилници с участници от България и други страни в рамките на първото издание на Международната лятна академия за креативно мислене и дизайн процеси „Know-how/Show-how“, съобщиха организаторите.

Гостите са от академията „Ритвелд“ в Амстердам, Кралската академия по изкуства в Хага и университета „Голдсмитс“ в Лондон.

Основна тема на изследването по време на творческите работилници е град София и неговите жители. Участниците ще изследват и анализират визуалните кодове на града, поведението и модните тенденции по софийските улици, ще научат как да правят свои шрифтове, базирани на архитектурни и градски елементи и как да взаимодействат артистично с публичните пространства.

Участниците са студенти от творческите дисциплини, професионални дизайнери и представители от други професии от България, Холандия, Швейцария, Франция, Унгария, Косово, САЩ, Сингапур и Република Корея. Академията предлага и вечерни лекции на поканените ментори, и видеопрожекции на знакови документални филми в областта на визуалните изкуства.

Отворената програма на събитието включва също дискусия за ролята на твореца днес и за неговата социална отговорност. Входът е свободен, а пълната програма е публикувана в официалния уебсайт на събитието – knowhowshowhow.org.

dir.bg

 

Може да харесате още...