pixel

Плочки с дървесен декор

Ceramiche Refin

Новата колекция Cortina на Ceramiche Refin е вдъхновена от старите дървени планински хижи, построени преди повече от 50 години. За да улови типичния им стил, производителят на плочки си сътрудничи с дърводелска работилница в северната италианска провинция Белуно. Този район в областта Венето има дългогодишна традиция и опит в добива на стара дървесина, която да се използва в луксозния сегмент.

Отделните цветови вариации на колекцията изглеждат като истинско дърво с кръстосана структура. Структурата на повърхността на Cortina съчетава няколко елемента, които напомнят на комбинацията от различни видове дърво. Пръстеновидните нишки на лиственицата например придават на плочките силна изразителност. Плочките възпроизвеждат и вътрешната облицовка от елхово и борово дърво, характерна за хамбарите. Ceramiche Refin взема предвид и характерните за дървесината промени и процеси на стареене, свързани с атмосферните условия.

Ceramiche Refin

Дървесният декор на всяка отделна подова плоча е различен и има свой собствен стил. Но общото между тях е, че изпълват помещението с уюта и чувствената топлина на дървото. По този начин плочките съчетават здравината на порцелановия фаянс с несравнимия чар на дървото.

Различните нюанси в колекцията отразяват точно различните етапи на трансформация на дървесината. Плочките се предлагат в нюансите бадем, мед, натурален и тютюн. Освен това се предлагат различни формати и декори. Форматът Esagono се характеризира с нееднородни геометрични форми и преплитане, които придават на всяко помещение модерна и оригинална естетика. Рибена кост интерпретира традиционните летви, като придава на плочките необикновен оттенък. Реалистичната текстура на декора Chalet придава силна динамика на всяка обстановка.

Снимки: Ceramiche Refin

Може да харесате още...