pixel

Пловдивски павета се продават в интернет

Пловдивски павета се продават в интернет. Поне 10 са обявите в сайтовете bazar.bg и alo.bg, които предлагат гранитната настилка.
Авторите са обявите са в Пловдивско, Кричим, Стара Загора, Ямбол.

Дялани преди половин век паветата се славеха като една от най-здравите настилки. Преди две години обаче те бяха изринати от бул. „Македония” и заменени с асфалт. Последваха ги бул. „Васил Априлов” и „Шести септември”.

Ценният материал бе складиран в депа, а от община Пловдив обясниха тогава, че няма да се продава. Няколко месеца по-късно обаче в интернет е пълно с обяви. Цената на паветата варира от 15 стотинки за килограм до 1 лв. За 50 лв. веднага стоварват един самосвал на посочения от теб адрес.

Кубчетата от гранит се използват най-често по селата и вилни зони като настилка за дворовете, оформянето на алеи и пътеки.

Репортер на „Марица“ откри огромна камара от паветата пред къща в село Войсил. Сред употребяваните кубчета имаше и по-едри, приличащи много на бордюри от старите тротоари в Пловдив. Собственикът Димитър Дамянов е започнал вече да ги реди в двора си. Той обясни, че ги е купил от обява в интернет.

marica.bg

 

Може да харесате още...