Подгответе своя дом за есенно-зимния сезон


Независимо дали ни харесва или не – есента дойде. Преди да паднат окончателно листата и вятърът да стане студен, добре е да се погрижите за своя дом. 

Ето няколко съвета и препоръки от Ди Трейд Груп:

1. Проверете отоплителната система. Добре е тя да е в изправност още преди да се наложи да я използвате. Ако тя е в изправност – това ще намали вашите разходи за отопление и ще създаде здравословен климат в дома ви. Изолирайте с подходяща изолация всички елементи.
2. Сега е моментът да обновите и интериорните бои. Времето вече не е горещо, а прозорците все още могат да се отварят. Така се осъществява добра вентилация и проветрение.
3. Проверете своя покрив. Сега е времето да подмените повредените керемиди или да обновите битумната хидроизолация, за да няма течове и проблеми в дъждовното време или през зимата.
4. Проверете дали не са се образували мухъл и плесени. Проверете места като например: тръби, мазета или райони, които не се вентилират добре. Добре е тези места да се изолират добре, за да се предотврати повторната поява.
5. Проверете уплътненията на вратите и прозорците. Ако през пролуките нахлува студен въздух – това ще увеличи потреблението на енергия и съответно вашите разходи.
6. Почистете добре улуците на покрива. Ако те са запушени с листа, това може да доведе до протичане на покрива, което води след себе си редица други проблеми.
7. Огледайте добре своята фасада. Ако са се появили пукнатини или паднала мазилка – сега е времето да поправите тези проблеми, за да е защитен домът ви през зимата.
8. Задължително трябва да проверите и топлоизолацията на своя дом. Много важна зона е покривът и таванските помещения. Те трябва да са добре изолирани, за да не губите топлината през зимата. Изолацията на стените също е много важна, за да е вашият дом топъл и уютен през зимата, а разходите за отопление да са разумни.

Всеки сезон носи предизвикателства и това се отразява на вашия дом. В началото на есента се погрижете добре за жилищното си пространство, за да посрещнете в комфорт предстоящата зима.

За консултации относно най-подходящия вид изолация и други строителни решения може да се обърнете към специалистите на Ди Трейд Груп.

Вижте също...