pixel

Подложка зa широкоформатни или тежки покрития върху критични основи

Ardex

За да защити покритията от керамика и естествен камък в дългосрочен план, Ardex пусна на пазара композитната разделителна система Ardex Flexbone. Продуктът дължи името си на патентованата костна структура.

Проблемът с критичните основи – при тях се натрупва напрежение, което може да доведе до повреда на плочките или естествените камъни, положени върху тях. Ardex Flexbone трябва да предотврати точно това. “Благодарение на тази подложка движенията не достигат до покритието. Това е така, защото “костите” абсорбират деформациите и обезвреждат въздействието им”, обяснява продуктовият мениджър на Ardex, Рейк Вулст.

„Като цяло отделящата подложка поема три пъти повече движения от други сравними продукти.“ Ламинираното от долната страна фолио за изравняване налягането на парите разпределя равномерно остатъчната влага от основата.

Ardex

Освен това Ardex Flexbone може да се обработва много бързо и с малко усилия. Това се дължи и на костната структура. “Залепващият разтвор се разпределя оптимално само с едно нанасяне. Това се случва с до 30 процента по-бързо, отколкото при други подобни системи”, прояснява Вулст.

Ardex Flexbone е високоефективна композитна система, предназначена за полагане на широкоформатни или тежки покрития върху критични основи. В мокри помещения тя може да се използва и като система за хидроизолация.

Силните движения на критичните основи и динамичните сили върху тях се неутрализират. Технологията GripLock също така гарантира, че лепилото захваща идеално разединителната подложка.

Компанията е представена на българския пазар от Ardex България.

Снимки: Ardex

Може да харесате още...

Izolacii.eu