pixel

Подобрени изолационни стойности за двуслойна зидария от Austrotherm

XPS Plus

Профилът за обръщане Austrotherm XPS Plus е специално разработен за облицоване на отвори на врати и прозорци в двукорпусна зидария. Състои се от екструдирана пяна със затворени клетки, която е силно топлоизолираща (топлопроводимост от 0,032 W/(mK), устойчива на гниене и нечувствителна към вода. Предлага се в дебелина от 100 до 200 милиметра и в ширина от 80 милиметра или 100 милиметра.

Поради своите размери, той може да бъде прецизно и лесно напасван към изчисленото разстояние между носещата и облицовъчната зидария. По този начин се избягват топлинните мостове около прозорци и врати, които се считат за критични точки в двукорпусната зидария. Устойчивата форма на профилите на Austrotherm за ръбове на стената са снабдени с релефна повърхностна структура, така че да могат директно да бъдат измазани. Те са закрепени с дюбели, заковани или залепени към зидарията и могат да бъдат изрязани по размер с макетен нож или прободен трион на строителната площадка.

XPS Plus

Изолационното фолио Austrotherm XPS Plus Z има гладка, скосена повърхност и осигурява сухи външни стени на мазето и цокли. Полага се в двукорпусната зидария под Z-фолиото в зоната на контакт със земята или върху основата. Вграденият наклон позволява оттичането на всяка влага, която възникне, и предотвратява навлизането на вода в изолацията на сърцевината. В по-нататъшния ход на процеса Z-фолиото се полага хоризонтално, както обикновено, в зоната на облицовъчната тухлена зидария. Austrotherm XPS Plus Z се състои от висококачествен, водоустойчив XPS (екструдиран пенополистирен) с топлопроводимост 0,032 W/(mK).

Може да харесате още...

Izolacii.eu