pixel

Подове на био основа, които остават въглеродно неутрални

Interface

За да се погрижи за доброто усещане на служителите в офиса на Metro Markets, Дюселдорф, компанията поставя акцент върху естествения дизайн, устойчивостта и въглеродната неутралност. Така изборът на подовата настилка се спира на мокетени плочи и LVT винилови плочки от Interface. Продуктите са въглеродно неутрални през целия си жизнен цикъл като част от програмата Carbon Neutral Floors, която е преминала през проверка и от трета страна.

„Със своите CO2-неутрални подови настилки Interface е много прогресивна и отговаря точно на нашия подход за пестене на CO2, запазване на ресурсите и насърчаване на активна кръгова икономика“, казва Свен Урселман от фирмата за интериорен дизайн Urselmann Interior. „Компанията е поела по този път от четвърт век и изигра решаваща роля в оформянето на индустрията.“

От 1996 г. насам Interface успя да намали въглеродния отпечатък на своите мокетени плочи със 76%. Благодарение на биологичните и възобновяеми материали, подложката CQuestBio, която е стандартна за всички Interface плочки в Европа, свързва въглерода в здрава и издръжлива форма. Това предотвратява навлизането му в атмосферата като CO2.

Interface

Както Interface подчертава, всички продукти са CO2-неутрални през жизнения си цикъл, от производството, през логистиката, до почистването с прахосмукачката на потребителя.

Свен Урселман разчита на експертизата на Interface, за да покрие пода на офиса с размер от приблизително 3500 м². Изборът му се спира върху мокетните плочки от колекциите Composure, Contemplation и Ice Breaker. В кухнята за срещи са използвани луксозните винилови плочки с дизайн Textured ­Stones.

Снимки – Interface.

Може да харесате още...

Izolacii.eu