pixel

Покрития за външна употреба, с които дървото продължава да диша

Osmo

Osmo Holz und Color GmbH & Co. KG означава здравословен начин на живот и устойчивост, постигнати със сертифицирани продукти. Компанията предлага специални системи за нанасяне на покрития, с които индивидуалните проекти могат да се реализират бързо, удобно и при високи стандарти за качество.

Дъждът, слънцето, вятърът и снегът атакуват повърхността на дървото на открито и по него могат да се появят всякакви вредители. Соленият въздух в близост до крайбрежието, допълнително натоварва естествения материал. С продуктите на Osmo дори дървесината, подложена на екстремно натоварване, е ефективно защитена още от самото начало. Базираният във Варендорф, Германия производител има в продуктовата си гама разнообразни системи за покрития за външна употреба, които са оптимално адаптирани към нуждите на клиентите и предлагат огромни възможности за проектиране, позволявайки реализирането дори на най-специфичните проекти.

Паропропускливите системи за покритие създават отворена пореста и дишаща повърхност, която според Osmo не се напуква и не се лющи, и остава еластично свързана с дървото в продължение на десетилетия. Влагата се абсорбира и освобождава, така че под боята не може да се образува плесен, а дървото може да продължи да диша.

Боя за градини и фасади: екологична и визуално атрактивна

Боята за градини и фасади убеждава с аргументи в полза на екологията и бързи резултати. Благодарение на комбинацията от добра покривност и бързо съхнене готовите повърхности могат да бъдат създадени само за един ден. С ниско съдържание на разтворители и без биоциди, изсъхналата боя е напълно безвредна за здравето и може да се използва не само за навеси за автомобили, градински мебели, огради или фасади, но и за оборудване на детски площадки или къщички за игра. Гамата включва 15 стандартни цветови нюанса, като могат да се смесват и други цветови нюанси по RAL и NCS в зависимост от конкретния проект. Със своята „Боя за градини и фасади“ Osmo обещава покритие, което не се напуква и лющи и придава на дървото трайна, устойчива на атмосферни влияния и привлекателна повърхност. Ако повърхността не е третирана, се нанасят два слоя с интервал от три до пет часа. Ако става въпрос само за обновяване или освежаване, е достатъчен един слой боя върху почистената повърхност. Боята за градини и фасади може да се нанася и чрез пръскане. Тъй като обикновено не е необходимо грундиране или предварително шлайфане, работното време може да бъде допълнително оптимизирано.

Osmo

Einmal-Lasur HSPlus: новите модерни цветове разширяват възможностите за дизайн

С продукта с ниско съдържание на разтворители, без биоциди и консерванти Einmal-Lasur HSPlus Osmo предлага на професионалистите покритие за защита на дървесината на основата на натурално масло, което позволява да се получи водоотблъскваща, устойчива на атмосферни влияния и ултравиолетови лъчи повърхност само с едно нанасяне. Всички нюанси могат да се смесват един с друг и да се направят по-прозрачни чрез добавяне на Osmo UV Protection Oil.

Декоративното, копринено-матово покритие за защита на дървото на основата на натурално масло предпазва дървото от набъбване. Високото съдържание на твърди частици прави продукта изключително икономичен: той се обработва независимо от метеорологичните условия, дори при ниски температури. Според Osmo нанасянето е лесно, като покритието се нанася тънко и равномерно по посока на дървесните влакна върху чиста и суха дървесина с помощта на четката за повърхности Osmo или валяка от микрофибър Osmo. Както и при „Боя за градини и фасади“, в случай на обновяване не се изисква грундиране или предварително шлайфане. Изсъхналото покритие е безвредно за хора, животни и растения (устойчиво на слюнка и пот съгласно DIN 53160, подходящо за детски играчки съгласно EN 71.3).

Снимки: Osmo

Може да харесате още...