pixel

Творческа свобода с нови продукти от бамбук за открити пространства

Moso

Холандският експерт по бамбука Moso International представи многобройни иновации за проектиране на интериорни и екстериорни пространства с помощта на устойчивия материал. Нови фасадни елементи и профили, както и дъските за декинг Moso Bamboo X-treme в две ширини, допълват продуктовата гама за външна употреба.

Допълненията към външната гама на Moso включват редица нови фасадни елементи, като затворени профили с различни ширини, ромбовидни варианти – единични, двойни и тройни, профили с различни ширини и дебелини за проектиране на модерни 3D фасади, както и профили, съответстващи на клик системата Grad.

„Спестява време и пари – и допринася за положителния екологичен баланс на строителен проект“ – с това твърдение Moso описва своите фасадни елементи Bamboo X-treme.

Според производителя те отговарят на най-високия възможен клас на издръжливост при съответните стандарти на ЕС благодарение на уникалния процес на термично уплътняване Thermo-Density. Те не изискват никаква поддръжка след полагане и поради пожарната им безопасност не е необходимо импрегниране със забавители на горенето.

Moso

Подходящ за басейни и сауни

За изграждането на тераси холандският специалист предлага две нови дъски с ширина 155 и 178 мм от линията Moso Bamboo X-treme, които са леко извити и по този начин осигуряват добро оттичане на водата, но отговарят и на изискванията за клас на устойчивост на хлъзгане R11, което е важна характеристика, особено в зони с голям контакт с вода, като например около басейни или в сауни.

Настилките могат да се монтират без наклон

Moso посочва много предимства на своите дъски за декинг с извити краища в сравнение с обикновените дъски. Повърхността е леко изпъкнала и визуално е почти невъзможно да се различи дъската Bamboo X-treme на Moso от обикновена външна дъска, но тя има редица практични характеристики: леката централна издатина от 1,5 мм означава, че водата не се събира на повърхността, а се оттича лесно настрани, така че дъските – например след дъжд – отново изсъхват бързо и се замърсяват по-малко.

Снимки: Moso

Може да харесате още...

Izolacii.eu