Полагат топлоизолация при ремонта на кметството в Мировяне

Кметът на София, Йорданка Фандъкова, заедно с Даниела Райчева – кмет на район „Нови Искър“ и г-жа Ирина Савина – зам.-кмет „Инвестиции и строителство“, г-н Людмил Игнатов – зам.-кмет на район „Нови Искър“ и г-жа Йорданка Пенкова – кмет на село Мировяне, извършиха оглед на ремонтните дейности по сградата на кметството в село Мировяне, район „Нови Искър“.

Там в момента се ремонтира фасадата, като се полага топлоизолация, подменя се настилка пред и около сградата на кметството. На подмяна подлежат осветителните тела вътре в сградата и част от дограмата. През годините със средства на бизнеса са били ремонтирани две помещения на първия етаж за лекарски и зъболекарски кабинет.

В началото на месец септември тази година беше приключен ремонта на покрива с вътрешна топлоизолация на сградата на 172 ОУ, кв. „Гниляне“.

Все още се работи по смяната на дограмата в кметството на село Доброславци, където се помещава и НЧ „Пробуда“. Прави се нова ограда и ремонт на съблекалните на стадиона в село Войняговци, основен ремонт на покрива на читалището в квартал „Курило“.

Прави се нова многофункционална спортна площадка в училищния двор на 170 СУ „Васил Левски“, като със съфинансиране от бюджета на училището се възстановяват прилежащите зелени площи.

Предстои да започне цялостното обновяване на спортната площадка до пазара в кв. „Курило“. Ще бъде изградена пристройка за физкултурен салон към сградата на 176 ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с. Негован, нова сграда на детска градина за 6 групи на мястото на ЦДГ 1, нова спортна площадка в с. Доброславци.

Средствата за реализация на всички тези обекти са осигурени от бюджета на Столична община и СУСОПФ, за което г-жа Райчева благодари на г- жа Фандъкова и г-жа Савина.

Вижте също...