Предимства на минералната вата Изовер

Минералната стъклена вата е един от най-често използваните изолационни материали и се използва в сгради в целия свят. Но защо е толкова популярна?

Ето девет причини за това:

Лесно се инсталира

Стъклената минерална вата е изключително лека и гъвкава и се задържа на място между дървен материал, метални рамки и греди, в повечето случаи без да е необходимо допълнително закрепване. Това означава, че е лесно да се инсталира и работи с нея. Новите методи на производство също така означават, че някои изолации, например новата бяла вата Isover 4+, са по-меки и по-лесни за работа от всякога, като същевременно запазват една и съща висока ефективност.

Изключително универсална е

Минералната вата може да бъде произведена, за да отговаря на широк спектър от изисквания. Независимо дали става дума за използване в тавани, покриви, стени с кухини, масивни стени, структурирани панели или тръбопроводи, минералната вата може да се използва при всичко.

Безопасна е

Според Европейската асоциация на производителите на изолации минералната вата е един от най-внимателно проучените продукти сред строителните материали. През последните 50 години повече от 1000 проучвания са извършени от признати учени в цяла Европа и Америка, за да се гарантира, че материалът е безопасен за използване в сгради и фабрики.

Огнеупорна е

Допълнително предимство на минералната вата е, че тя е практически незапалима, не гори и не разпространява пламъци. В сграда, в която се използва минерална вата, автоматично се увеличава пожаробезопасността.

Екологична е

Що се отнася до опазване на околната среда, минералната вата се нарежда на върха на линията за изолации, като отбелязва оценка “А” в “Зеленото ръководство за спецификация” на групата BRE, защото генерира много малко отпадъци, когато се прави. Освен това използваната минерална вата може да се рециклира и да се подава направо в производствения процес.

Има висока акустична производителност

Структурата на минералната вата е пореста и еластична, което й позволява да абсорбира звук. Ако вашият клиент страда от прекомерен шум между стаите или от съседи, минералната вата може да бъде решение.

Има висока топлинна ефективност

Минералната вата предлага невероятно висока термична ефективност и може да бъде произведена да издържа на температури до 700 ° C. Това я прави идеалния материал за изолация във фабрики и енергийни инсталации.

Използва рециклирани материали

Тъй като минералната стъклена вата се състои от суровини като стъкло, тя може да бъде създадена от рециклирани съставки. Например Изовер  използва 86 % рециклирано стъкло в производствения процес – възможно най-голямо количество.

Намалява емисиите на CO2

Инсталирането на 270 мм от минерална вата Isover в неизолиран таван би спестило на средното домакинство около 800 кг CO2 годишно. Това означава, че освен подобряването на екологичната ефективност на жилището, тя също така помага за намаляване на енергийните нужди, като спестява на клиентите, както пари, така и гориво.

За повече информация посетете: www.isover.bg

Може да харесате още...