pixel

Пореден сигнал от организация „Спаси София“

Пореден сигнал от организация

„Пореден ден, пореден сигнал за крайно безобразен и некачествен ремонт. На снимките се  вижда паркът около НДК и резултатите от „експертното“ планиране, проектиране, изпълнение, контрол и поддръжка. И всичко това за 17,5 милиона лева! От нашите пари…отново!

Въпреки, че ежедневно ни се налага да се занимаваме с търсене на отговорност от станалия печално известен тандем – строителя СК 13 Пътстрой и надзора Софинвест, от Общината и лично от Йорданка Фандъкова, няма да се уморим да го правим! Отново и отново, докато този вреден, безобразен и крайно отвратителен начин за управление на градската среда престане да съществува и стане ясно, че единствен приоритет трябва да бъде живота ни в подредена, чиста, здравословна, мобилна и модерна София.

Гражданското общество не бива повече да толерира разпределяне на „парички”, раздаване на „наши и ваши“ фирми и арогантно отношение към поискалите сметка за поредната мърлявщина. Старите номера вече не минават – евтината пропаганда колко добре се развива градът се сгромолясва след всеки пореден доклад за качеството на живот в София, което е сравнимо с това в градове от Третия свят, вместо с естествените ни „конкуренти“ в Европа.

Виждаме много добре къде отидоха 17,5 милиона лева: в тази кал заровихме 5 модерни трамвая, 15 съчленени тролейбуса, погребахме 25 годишни бюджета за ремонт на трамвайна инфраструктура, или парите за ремонти на тротоари за 5 години…

Срамно е, обидно е, нетърпимо е!“


Организация с нестопанска цел „Спаси София“

 

Може да харесате още...