pixel

Постигане на енергийна ефективност на сгради с изолационните материали на URSA

Употребата на изолация URSA гарантира, че всичко ще е наред. Нашият отдел за качество работи упорито за спазването на най-високите стандарти за качество.

Топлоизолацията на даден строителен материал е толкова по-добра, колкото по-ниска топлопроводимост или ламбда стойността (λD) има. URSA минералната вата и XPS продуктите имат много ниски топлопроводимости.

При монтаж това води до подобряване на U-стойността на строителния елемент. U-стойност е технически параметър за енергийното качеството на строителен елемент. И топлоизолираността на имота е толкова по-добра, колкото по-ниска е U-стойността на елементите му. По този начин загубите на енергия са спрени и сметките за енергия са значително по-ниски.

Като страничен ефект на изолацията тя осигурява по-висока стайна температура на страничните ограждащи повърхности. Това води до редица предимства:
– Ако температурата на повърхността се увеличава, рискът от конденз и образуване на плесен през зимата намалява.
– Ако се повишава температурата на повърхността се увеличава, се постига по-добър комфорт в помещението.

URSA

Ниската топлопроводимост на изолационни материали URSA се грижи през лятото  топлината да не може да влезе в сградата, което означава, че ефектът през зимата се обръща и топлината не може да проникне в къщата.

Това се основава на добре изолирани строителни елементи. За да увеличите вашата лятна топлоизолация допълнително, следните фактори са определящи:
– размер, ориентация и енергийна пропускливост (к-стойност) на прозорците;
– ефективността на слънцезащитната система (изисква се особено при покривни прозорци);
– добра вентилация.

Може да харесате още...

Izolacii.eu