Повече цвят на покрива – отводнителната система Alustar на Grömo

Grömo 1

В бъдеще Grömo ще предлага цялостна система за отводняване на покриви не само от чист, не корозиращ алуминий, но и с цветно покритие – от улуци през водосточни тръби до съответните аксесоари – всичко на едно място, без значителни отклонения или несъответствия в геометрията на продуктите.

Седемте основни цвята – антрацит, светлосиво, бяло, мъхесто зелено, тухлено червено, оксидно червено и Testa di Moro, са подбрани съобразно масово използваните покривни и фасадни системи и осигуряват хармонична или силно контрастна визия в зависимост от предпочитанията на собственици и строители. В допълнение компанията предлага и възможност за избор сред 206 допълнителни цвята по схемата на RAL.

Клиентите могат да избират и между два вида повърхности:
– с копринен блясък е гладката SX повърхност, налична за всички споменати цветове;
структурираната TX повърхност е с матова визия. Според изпитанията на производителя тя има висока устойчивост на надраскване и износване. Към момента е налична само в цветовете антрацит, светлосиво и Testa di Moro.

Grömo 2

Повечето от продуктите в гамата Alustar на Grömo са изработени от чисти алуминиеви сплави и след това отделните части са боядисани прахово. Улуците и водосточните тръби са изработени от алуминиеви сплави с предварително непрекъснато нанесено покритие (Coil-Coating).

За пълното комплектоване на покривната система за отводняване Grömo представи и друга новост в асортимента си – ламаринени листове с двойно лице. Съчетаването на гладко и структурирано покритие в един продукт дава възможност за двустранна употреба на ламарината.

Може да харесате още...