pixel

Превръщат паркинг в жилищна сграда

Шестетажен паркинг ще бъде превърнат в 19-етажна стъклена сграда с 56 апартамента в нея. Имотът се намира в луксозния нюйоркски квартал Манхатън. Преобразуването на постройката трябва да приключи през 2017 г.

В момента имотът е бетонна постройка с 365 паркоместа. Превъплъщението на сградата е поверено на архитектурното бюро Ismael Leyva. Инвеститорът – Gordon Haskell, планира да продаде имотите на максималната за района цена.

Отвътре сградата ще представлява две кули с различна височина. Общата разгъната застроена площ е 16 000 кв.м, като от тях 11 200 кв.м ще е жилищна.

От 56 апартамента 6 ще бъдат луксозни мезонети с частни тераси. Средната големина на имотите ще е около 200 кв.м. На по-ниските етажи ще бъде разположена детска зона, стая за отдих, многофункционална фитнес зала, гараж за велосипеди, както и паркинг да 150 автомобила.

В Ню Йорк има много на брой многоетажни паркинги. През последните години тяхната заетост обаче спадна и инвеститорите се принудиха да сменят предназначението им.

fakti.bg

Може да харесате още...