pixel

Пускат движението по цялата ул. ”Богатица” в София предсрочно

На 17 декември ще бъде пуснато движението по цялата ул. „Богатица“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място.
Реконструкция на ул. „Богатица“ е в участъка между бул. „Арсеналски“ и бул. „Джеймс Баучър“.

Фандъкова уточни, че са изградени нова канализация и водопровод, пътна настилка, както и отводняване и продължава работата по тротоарите.

„Имам уверението, че в събота сутринта се пуска движението по цялата „Богатица“, както и по двете по-малки улици, които се реконстроират заедно с нея“, заяви Фандъкова.

По думите й заедно с бул. „Черни връх“ улицата е била един от най-тежките обекти, защото е била необходима подмяната на всички подземни връзки.

„Оставяме целия обект без износващия слой асфалт. Той ще бъде полаган напролет, за да може да не се компрометира. Озеленяването също ще се извърши на пролет, когато времето позволи това. За нас беше важно да се пусне движението“, поясни столичният кмет.

По думите й макар и малка, улицата е много важна артерия за градската инфраструктура. Тя припомни, че се е налагало спиране на строителните дейности, заради работата на „Топлофикация“ и заради лошото време, но въпреки това движението по улицата се пуска 1 месец по-рано от предвиденото.

dir.bg

Може да харесате още...