pixel

Невероятен стъклен мост строят в Китай

Невероятен стъклен мост, който ще създава илюзията, че изчезва, докато по него вървят хора, ще бъде построен скоро в Китай. Той ще е в провинция Хунан в планината Тиенмън, пресъздадена във филма „Аватар“.

Проектът е на френското студио Martin Duplantier Architectes и представлява стъклена конструкция, която ще създава оптическа илюзия, че изчезва, а хората остава да висят чрез свръхестествена сила на огромна височина. Мостът ще е изграден от неръждаема стомана, стъкло и вода. Ще има черно лъскаво покритие, което да създава огледален ефект. Мостът е на две нива, като горната платформа ще съединява две скали. Долното ще е с формата на диск. Най-смелите ще могат да легнат в него и през т.нар. око на гледат директно в бездната. Водата ще е като 2-сантиметров слой между двете платформи. На всеки 7 минути тя ще бъде изпарявана през разпръскващи дюзи, създавайки мъгла и отблясъци, чрез които човек да получи илюзията, че увисва насред планината.

Три стъклени павилиона на една от скалите ще предлагат площадки за наблюдение, като от най-високата тераса панорамата ще е на 360 градуса. На средното ниво ще има кафене, а на най-долното ВИП-апартаменти.

24chasa.bg

Може да харесате още...