pixel

Разработиха негорима дървена изолация за сгради

sto

Правилата за противопожарна защита са особено строги при строителството с дървен материал. Това прави много композитни системи за топлоизолация (ETICS) доста неподходящи, тъй като те съдържат отделни горими компоненти. Поради това производителят Sto е разработил ETICS, при който всички компоненти – от лепилото до изолационния материал и мазилката – са изработени от минерални строителни материали. Изолационната система Mineral L може да се използва върху външни дървени стени и в олекотена стоманена конструкция. Цялата ETICS е класифицирана като незапалима (A2-s1, d0 съгласно DIN EN 13501-1 класификация на строителни продукти и изграждане според поведението им при пожар) и постига висока огнеустойчивост (REI 120) при тестване на стенна конструкция.

sto

Това позволява ETICS да се използва в стари и нови сгради до клас 4. Системата е подходяща и за двуфамилни къщи или подредени в редица къщи, при които разстоянието от 2,50 м между къщата и границата на имота не се спазва.

Изолацията се състои от незапалима ламела от каменна вата, която предлага топло- и звукоизолация и има номинална стойност на топлопроводимост от 0,040 W / mK. Изолационните плочи се предлагат във формат 120х20 см и са с дебелина до 30 см. Конструкцията се състои от залепваща връзка върху основата, изолация, по желание свързване с крепежни елементи, мазилка и подсилващ слой, както междинен и горен слой.

Може да харесате още...

Izolacii.eu