pixel

Ремонтът на лявата тръба на тунел „Ечемишка“ ще глътне около 10 млн. лв.

По предварителни сметки ремонтът на лявата тръба на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, където в неделя стана трагичен инцидент, ще бъде около 10 млн. лв., се казва в прессъобщение от пътното ведомство, в което се цитира инж. Дончо Атанасов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Той и министърът на регионалното развитие Спас Попниколов направиха оглед на мястото на произшествието.

Атанасов е посочил, че ремонтът на дясната тръба, който тече в момента, е за около 10 млн. лв., предстои оглед на лявата, след което ще се изготви проектно-сметна документация. Вероятно ремонтът там също ще бъде за около 10 млн. лв., смята ръководителят на АПИ .

Според информацията от шестте тръби на АМ „Хемус“ в тунелите „Ечемика“, „Топли дол“ и „Витиня“ са ремонтирани три и в момента се работи по още две. Ние започнахме ремонта на дясната тръба на „Ечемишка“, поради много по-лошото й състояние от лявата, в която сега стана инцидентът, е обяснил на място инж. Атанасов.

Предстои да се назначи специална комисия с негова заповед, за да проучи състоянието на авариралото съоръжение и необходимите мерки за пълното му обезопасяване, така че максимално да се скъси срокът, в който движението ще остане спряно.

На 1 септември м.г. започна ремонтът на тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, а на 27 юни м.г. – в тръбата за Варна на тунел „Витиня“, се припомня още в съобщението.

Миналата година с постановление на Министерския съвет са отпуснати 15 млн. лв. за ремонт на тунелите на АМ „Хемус“, допълват още от АПИ.

dariknews.bg

 

Може да харесате още...