Решения за премахване на влагата в мазето

maze

Ако имате влажно мазе, тогава ще трябва да се справите с няколко неща, преди да започнете да го трансформирате в обитаемо пространство. Влажните мазета могат да са източник на мухъл и плесен, образувайки нездравословна среда за живот. И така, ето няколко съвета как да предпазите мазето си от влага.

Течна мембрана
Въпреки, че се нарича течна мембрана, след като изсъхне, тя става много твърда, създавайки водоустойчиво покритие. Течната мембрана представлява вид боя, която се нанася преди завършване на стените или пода.

Дренажна мембрана
Това е „умна мембрана“. Има малки мехурчета по повърхността си и наподобява опаковъчно фолио. Тези мехурчета ще абсорбират вода, докато не се напълнят. Когато това се случи, водата ще започне да капе от тях до инсталиран дренажен отвор.

Епоксидни уплътнители
Ако мембраните не са решението за вас, тогава можете да опитате епоксидния уплътнител. Тази опция се използва, когато имате проблеми с пукнатини и дупки в бетона на мазето и не искате да поставяте мембрана върху цялата повърхност. Епоксидният уплътнител се използва главно за запълване на проблемни участъци.

Използване на влагоабсорбатор
Ако искате да защитете мазето си, тогава задължително ще трябва да използвате влагоабсорбатор преди да приложите каквото и да било хидроизолационно решение по стените. Бетонът трябва да е сух, а влагоабсорбаторът се справя с тази задача най-добре. Той абсорбира влагата във въздуха и след това я събира в резервоар.

Вижте също...