pixel

Румъния ремонтира Дунав мост

Румънската страна започна дългоочаквания ремонт на своя участък от Дунав мост. Движението по съоръжението се извършва само в едното платно, което води до образуването на опашки от автомобили и камиони.

Пропускането на превозните средства става през 15-20 минути, като регулирането на трафика става от работници на ремонтиращата фирма и Националната агенция за пътища и мостове в Гюргево, предаде БГНЕС.

Трасето, което ремонтира румънската страна, е с дължина от 1 км. То е в лошо състояние, като дупките по целия участък са много дълбоки, а на места асфалтът и бетонната настилка са се оголили до арматурното желязо. Ремонтът на моста се очакваше от година и половина, след като България рехабилитира изцяло своята част с обновяване на настилката, осветлението, хидроизолацията и фугите.

В момента румънците извършват фрезоване на старата настилка, след което ще започне поставяне на нов асфалт. Ремонтират се също осветлението и колоните на моста откъм Гюргево, ще се боядисат и металните парапети. Средствата, отпуснати от румънската страна за рехабилитацията, са на обща стойност 1 милион леи. Ремонтните работи се очаква да продължат най-малко до края на март.

publics.bg

Може да харесате още...