pixel

Русе влиза в трансевропейска вело мрежа

Област Русе се включва в проект за развитие на трансевропейската велосипедна мрежа ЕвроВело 6.
Това стана известно след среща на представители на няколко европейски сдружения на велосипедисти в русенската областна администрация, съобщиха от институцията, цитирани от БТА.

В разговора са обсъдени теми като планиране на маршрута на велотрасето в област Русе, подготовка на необходимите документи за кандидатстване за финансиране и предстоящи срещи с кметове на общини в региона.

В срещата в Русе е участвал Томислав Паненич – експерт към проекта за развитие на трансевропейска велосипедна мрежа ЕвроВело 6. Неговата основна цел е създаването на работни групи от заинтересовани лица, които да работят съвместно за изграждане на трасета за велосипедисти към европейската мрежа.

Наличието им ще даде възможност на общините в региона да развиват туризма и да представят природните и историческите си забележителности.
ЕвроВело 6 е един от дванадесeтте маршрута от мрежата ЕвроВело, инициирани от Европейската Федерация по Колоездене (ECF) през 1994 година.

През България минават два от тези маршрути: ЕвроВело 13, който се движи по протежението на бившата Желязна завеса и ЕвроВело 6, наречен “Маршрут на реките”, защото следва три от най-големите европейски реки – Лоара, Рейн и Дунав, уточняват от русенската областна администрация.

dir.bg

Може да харесате още...