Саморазливни подове на Кнауф

При ремонт на едно жилище няма важни и по-малко важни елементи. Всеки един елемент има своя принос за уюта в дома. Подовете от своя страна заемат особено място, тъй като освен товароносимост трябва да осигурят както топлоизолация и да предотвратят топлинни загуби, така и да шумоизолират.

Уют в дома се създава и с използването на натурални продукти, които създават здравословна среда за живот. Гипсът все по-често е предпочитан материал за влагане в жилищните сгради именно заради тези си свойства. Той е изключителен материал от гледна точка както на поносимостта си с човешкото тяло, така и на строителната биология. Има много добри топлоизолационни, звукоизолационни и пожарозащитни свойства. Има същото pH като човешката кожа, няма миризма и е абсолютно безвреден. Освен всичко това гипсът регулира влажността на въздуха в затворени помещения, тъй като се състои от множество малки пори, които при наличие на влага във въздуха я поемат и при недостиг я отдават. Здравословната среда за живот може лесно да се постигне със системи за сухо строителство на Кнауф.

Често при обособяване на подпокривното пространство се сблъскваме с подове, които са с груба или неравна повърхност. За да се поставят обаче декоратвни покрития, е необходимо напълно равна повърхност.

Продуктовата палитра Knauf Ви дава две решения, за да преодолеете тези дефекти със саморазливните подове на калциево-сулфатна основа – Knauf FE 50 Largo и Knauf Nivelir 415.

Саморазливната замазка Knauf FE 50 Largo е изключително подходяща за полагане върху подово отопление, заради ниското си тегло и минималната дебелина на полагане от 25 mm върху тръбите на подовото отопление. Тази минимална дебелина, придружена от високата енергийна ефективност на материала, прави замазката идеален избор, за да превърнете подпокривното Ви пространство в уютно помещение. Идеална е за полагане под ламинирани и естествени паркети, керамични плочки, естествен камък, мокети и PVC настилки.

Когато е нужно неравната повърхност просто да се подготви за полагане на настилки, важен елемент е минималната дебелина на полагане. За тази цел препоръчваме Knauf Nivelir 415. С дебелина на нанасяне от 3 до 15 mm на слой, Knauf Nivelir 415 не отстъпва по качества на масовите циментови замазки. Както при Knauf FE 50 Largo и Knauf Nivelir 415 позволява голям избор от завършващи декоративни настилки.

Knauf предлага многобройни системни решения. Ако имате нужда от консултация кои системи биха били подходящи за вашето помещение, не се колебайте да се свържете директно с нас на тел. 0700 300 03.

 

Може да харесате още...