Саниране на външни стълби с Triflex

Triflex

Входните площи на жилищните сгради трябва да отговарят на различни изисквания, като в допълнение към атрактивния външен вид е желателно поставянето на здраво покритие, което да може да се противопостави на ежедневното силно механично натоварване.

Triflex

Това входно стълбище на жилищна сграда в австрийския град Traismauer вече не отговаря на тези критерии и се нуждае от спешна реновация, поради множеството пукнатини и отвори в повърхността. Преди грундиране с Cryl Primer 276 от немската компания Triflex петте квадратни метра и детайлите са предварително шлифовани. След това е използван продуктът Triflex TSS, който е устойчив на абразия, осигурява здрава повърхност и позволява индивидуално изпълнение в различни цветове.

Triflex

Подсиленият с влакна Triflex ProDetail е нанесен върху грунда в областта на стъпалата, асансьорите и прехода към входа на сградата. С дебелина на слоя от около 4 мм, разтворът на базата на полиметилметакрилат (PMMA) образува устойчива обвивка, която предпазва от износване и раздробяване. Материалът се втвърдява бързо, така че входната зона да бъде бързо освободена отново за обитателите. Различните компоненти на системата също позволяват цветно структуриране на повърхността.

Triflex

Покритието е направено с Triflex ProFloor. Самонивелиращият се изравняващ разтвор е особено подходящ за зони, изложени на силно механично натоварване. За уплътняването на реновираната зона, както и всички детайли, изпълнителите са използвали ProDetail – надеждно решение за ефективна хидроизолация на повърхностите. Така резултатът е хомогенна и устойчива повърхност, която абсорбира възможните движения на сградата без да се повреди.

Triflex

За повече информация: Triflex

Може да харесате още...