pixel

Санират 17 жилищни сгради за 15 милиона лева в Община Пловдив

Plovdiv

Обществена поръчка за подобряване на енергийна ефективност на 17 жилищни сгради на територията на Община Пловдив е обявила администрацията.
Поръчката се финансира от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, съобщи „Дарик“.

Стойността й без ДДС е 12 милиона 185 хиляди и 472 лева.

Избраният изпълнител трябва да извърши работно проектиране, да изпълни съответните строително-монтажни работи и дейности по пускане в експлоатация на обектите и да осъществи авторски надзор, съгласно изискванията и условията на договора.

В обхвата на поръчката влизат многофамилни жилищни сгради на улиците „Победа“, „Кръстьо Раковски“, “Лотос“ ,„Пере Тошев“, „Никола Вапцаров“ , „Никола Карев”, ”Стою Шишков“, “ Елба“, „Вечерница“, „Момина сълза“, „Панагюрище“, „Акад. Петър Динеков“, „Македония“, както и няколко жилищни блока в район „Тракия“.

Най-голямата сума от над 1,5 млн.лв. е предвидена за подобряване енергийната ефективност на блока на ул. „Победа“ в район „Северен“ – с номера от 62 до 72. Сградата е от три секции, всяка от тях обединява два жилищни входа и се състои от сутерен и осем жилищни етажа.

Крайният срок за подаване на оферти за участие в конкурсната процедура е 19 април, 2017-та година.

 

Може да харесате още...