pixel

Създадоха павилион, направен изцяло от корк

Студенти от „Усъвършенствана програма по дигитална архитектура“ (CEAAD) в Португалия си партнираха с компанията AMORIM Isolamentos за създаването на красив павилион, направен изцяло от корк. Сводестият корков павилион е параметрично проектиран и създадена от стотици CNC-изсечени блокове, а след това инсталирани в стоителното изложение Concreta 2013 г. в Порто.

Студентите Педро де Асамбуя Варела, Мария Хоао де Оливейра и Емануел Ново са спонсорирани от Amorim Isolamentos Lda, залвяйки се с учението по „Усъвършенствана програма по дигитална архитектура“ – съвместна програма между ISCTE-Лисабон и FAUPorto. Стремежът в проекта бил да се създадат сводести структури от корк, които биха могли да бъдат акустично оптимизирани. Структурата е оформена така, че да се създаде една дълга и непрекъсната пейка, на която да могат да си поседнат посетителите.

Външният вид на крайния дизайн е вдъхновен от материалните характеристики на корка. Отделните блокове са били нарязани със CNC машини в VFABLAB и сглобени на място. Подът и стените са гладки и меки и създават малък и уютен интериор, който изолира посетителя от шумната среда на изложението.

greentech.bg

 

Може да харесате още...