Semmelrock препоръчва: Запазете красотата с професионалните препарати Finalit®

Дълготрайната красота винаги изисква грижи. Ограничете последиците от агресивни атмосферни въздействия, замърсявания или влага, с помощта на професионалните препарати ‘’Finalit’’. За да гарантира качествeн резултат, марката предлага решения, които се използват отделно или в система, в зависимост от проблема и вида на материала. Наночастиците проникват дълбоко в капилярите и образуват защитен слой, който предотвратява проникването на вода и течности, и защитава вътрешността на изделието от замърсяване и оцветяване. Качествените импрегниращи препарати ‘’Finalit’’ запазват красивата визия на естествен камък, клинкер, бетонови изделия, терацо и други. За постигане на удовлетворяващ краен резултат е необходимо предварително да се вземе предвид хигроскопичността на конкретния материал. Тъй като тя е определяща за абсорбиращата способност, най-добрият ориентир за необходимото количество от препарата е опитът върху конкретната повръхност на място. Направете тест с препарата върху 1 m², за да получите информация за съответния разход. За да не се компрометира ефектът от препарата, основата трябва да бъде чиста и суха. В случаите, в които е нужно да се извърши основно почистване или обработка на повърхността с цел премахване на силни замърсявания /циментов шлам, мазни петна, жълти петна, ръжда и др. /, използвайте серията почистващи препарати ‘’Finalit’’. Необходимо условие при работа с Finalit Nr.21S, Nr.22 и Nr.25, е температурата да бъде над 10°C.

Базова защита с Finalit® Nr. 21S – Препарат за запълване на пори

Препаратът е водоразредим и може да бъде нанесен, както преди монтажа, така и върху вече положена настилка. Незаменим помощник, той играе ролята на водоразредим грунд преди импрегниране, а при лепене, остатъците от фугиращата смес върху повърхността ще бъдат лесно премахнати. Ако материалът е силно хигроскопичен, Finalit Nr. 21S запечатва порите, за да бъдат защитени срещу проникване на влага. Препаратът е изключително полезен и в случаите, когато е необходимо заздравяване на компрометиран пясъчник или лято терацо, както и при запълване на пукнатини и реновиране на стари стъпала или варова мазилка. Finalit Nr. 21S също така защитава от появата на петна от водни кристали.

Премиум защита с Finalit Nr. 22 Защитен импрегнатор

Като част от системата за импрегниране е препоръчително Finalit Nr. 22 да се нанася след предварителната обработка с Finalit Nr. 21S. Той e подходящ за всички видове материали, осигурява защита срещу петна и замърсявания, а влагата в основата може да се изпари, но не и да проникне отвън. Тъй като Fianlit Nr. 22 не образува затворен филм, няма опасност от отлюспване. Под влияние на повъхностното напрежение хидроперленият ефект изчезва след около един месец, но защитата остава. Препаратът е безвреден за хранителни продукти, устойчив на UV-лъчи, луга, хлор.

Премиум защита с мокър ефект с Finalit Nr. 25

Погрижете се за настилката в градината или естествения камък в дома и подчертайте тяхната красота. Премиум защитният импрегнатор Finalit Nr.25 интензифицира цветовете и същевременно предпазва от образуване на петна и замърсявания. Подходящ за всички видове материали /естестевен камък, клинкер, бетон, гранитогрес и др./, препаратът се използва в комбинация с Finalit Nr.21S. Безцветен и безвреден за хранителни продукти, устойчив на UV-лъчи, луга и хлор. Finalit Nr.25 e отворен на дифузия и защитава от графити.

За да получите очаквания ефект от препаратите с марка Finalit® следвайте указанията, отпечатани на етикетите и в техническата информация за продуктите на www.semmelrock.bg.

Сравнение между импрегнирана и неимпрегнирана повърхност.