Серия гипсови продукти от Марисан – решение за всеки етап от проекта

teraflex

Продуктите на гипсова основа са едни от най-предпочитаните решения за довършителни цели в различните работни етапи на един проект. Те намират приложение както в интериора, така и в екстериора за процеси като шпакловане, лепене, измазване, фугиране и т.н. Именно тази широка популярност е причината днес на пазара да има редица продукти на гипсова основа. Широкият избор обаче далеч не означава, че продуктите са с еднакво високо качество и надеждност. За да откриете перфектните решения за Вашия проект, е нужно да се доверите на серия от решения с доказано качество в годините.

Особеностите на качествените и надеждни гипсови продукти

От векове гипсът се използва в строително-ремонтните дейности поради две основни причини – той е лесен за работа и икономически ефективен. С гипсът и гипсовите продукти се слага началото на рационалното сухо строителство и съвременното функционално разделение на носещото грубо строителство и леките довършителни строителни дейности.

С развитието на производствените технологии и нарастващата конкуренция между производителите обаче, с течение на времето продуктите на гипсова основа еволюират значително. Днес те са далеч по-ефикасни, комплексни и надеждни. Именно поради тази причина гипсът днес е един от най-употребяваните материали в модерното вътрешно строителство.

teraflex

Днес, различните гипсови продукти на водещите производители се характеризират с типични качества, между които:
– дълготрайна експлоатационна надеждност на повърхностите;
– здравина на образуваната връзка;
– отлична адхезия към многообразие от основи;
– фина структура при шпакловане и оформяне на повърхности;
– лесна обработваемост;
– капилярна отвореност за естествена регулация на влажността;
– сигурност във всеки етап и аспект на строителните дейности.

Серия гипсови продукти Терафлекс® на Марисан – изпитани решения за всякакви цели

Серията гипсови продукти на Марисан стъпва върху традиционните изпитани качества на гипса (природен характер, безвредност, добри топло- и звукоизолационни свойства, огнеупорност и др.), за да ги комбинира с последните производствени иновации. Влагайки специални модификатори във формулите на продуктите, технолозите на Марисан придават на продуктите в серията Терафлекс® перфектен баланс от свойства, гарантиращи сигурност във всяка една фаза от проекта.

teraflex

Премиум решенията в портфолиото на Марисан включват:

Терафлекс® Super Finitura – универсална пастообразна шпакловка и фугопълнител

Продуктът представлява готова за работа смес на винилова основа, предназначена за фино шпакловане на стени и тавани преди боядисване. Вложените във формулата на хомогенната кремообразна смес пълнители и добавки са гаранция, че след изсъхване шпакловката придобива много високи якостни характеристики.

teraflex

Част от предимствата на Терафлекс® Super Finitura включват:
– готов за директно нанасяне без нужда от предварително разбъркване;
– постигане на фин, силно еластичен слой с нулево свиване и високи якостни характеристики;
– устойчивост на механични влияния от външната среда и без риск от напукване вследствие на движение в основата;
– перфектна адхезия към множество основи;
– удължено отворено време и лесна обработваемост;
– нанасяне в до 3 слоя с максимална дебелина до 3мм.

За какво е подходящ:
– запълване и обработка на фуги;
– шпакловане на стени и тавани във всякакви сухи помещения преди боядисване, лепене на тапети или други финишни покрития;
– лепене и монтаж на гипсокартон;
– поправка на пукнатини и фуги по стени и тавани.

Терафлекс® лепило за гипсокартон – модифицирано гипсово лепило с повишена здравина и удължено време за работа

teraflex

Продуктът представлява високоякостно гипсово лепило, предназначено за зидане на неносещи преградни стени от гипсови блокчета, декоративни тухли и облицовки. Лепилото е подходящо също така и за полагане на изолационни материали и преградни плоскости и панели като гипсокартон, гипсофазер и др. Предпочитано решение е и за лепене на гипсови корнизи и орнаменти на стени и тавани.

Благодарение на високата си якост лепилото гарантира здрава и стабилна връзка, устояваща на всякакви агресивни механични влияния през периода на експлоатация.

Предпочитано решение е също така, защото осигурява добро сцепление на полаганите материали в интериора и екстериора, икономичен разход и дълготрайна надеждност.

Терафлекс® строителен гипс – за експресно фиксиране на елементи и запълване на неравности

teraflex

Терафлекс® строителен гипс подсигурява качествено изравняване и запълването на  вдлъбнатини, неравности и отвори в основата. Продуктът стяга бързо, веднага след полагане. По този начин обезпечава възможността за бързи ремонти и мигновено заработване на идеално гладки повърхности. Често намира приложение и при поправки на електроинсталации, когато има нужда от бързо и сигурно фиксиране на различни елементи при електромонтажни дейности.

Строителният гипс притежава отлична адхезия към разнообразие от повърхности, включително бетон, варо-циментови мазилки, стари шпакловки и др. Подходящ е за приложение върху вътрешни стени и тавани от бетон, газобетон, гипсокартон, хоросанови и хастарни мазилки, тухлени зидарии, гипсфазер, филц и други.

Терафлекс® фугопълнител за гипсокартон – за запълване, изравняване и шпакловане на плоскости

teraflex

Продуктът представлява висококачествена модифицирана смес на гипсова основа, характеризираща се с висока якост и удължено време на работа. Фугопълнителят е често предпочитано решение поради своята подобрена устойчивост на напукване, високата адхезия с основата и отличната запълваща способност.

Намира приложение за ръчно запълване, изравняване и шпакловане на фуги при монтаж на плоскости от гипсокартон, гипсфазер и др., както и за цялостно шпакловане. Удълженото отворено време гарантира достатъчна свобода на действие и възможност за обработка на приготвения разтвор.

В случай, че се използва с цел шпакловане на плоскостите, продуктът гарантира образуване на фин слой с особена гладкост.

Терафлекс® бял сатен – фина бяла гипсова шпакловка за тънкослойно шпакловане в интерио

teraflex

Терафлекс® бял сатен представлява супер фина гипсова шпакловка, предназначена за извънредно гладко шпакловане и изглаждане на измазани и бетонови повърхности, газобетон, хоросанови и всички видове хастарни мазилки. Препоръчва се също така и при шпакловане на гипсокартон, гипсофазер и филц. Прилага се в интериора, в сухи помещения без влага.

Шпакловката гарантира значителна здравина на образуваното покритие, едновременно с което гарантира и неговата висока устойчивост на напукване. Оформеният слой се отличава с нежния си бял цвят. Шпакловката може да служи също така и като финишно покритие, без да бъде боядисана.

Терафлекс® гипсова шпакловка – за шпакловане на стени и тавани в интериора

teraflex

Фината гипсова шпакловка гарантира изключителна белота и гладкост при шпакловане на стени и тавани на закрито. Подходяща е за нанасяне в слоеве с дебелина до 10 мм. Продуктът се нанася лесно и позволява лесното преодоляване на неравности в основата.

Терафлекс® гипсова шпакловка намира приложение при шпакловане и изглаждане на вътрешни стени и тавани от бетон, газобетон, гипсокартон, хоросанови и всички видове хастарни мазилки, тухлени зидарии и др.

Притежава значителна устойчивост на напукване, високи якостни показатели и твърдост, като може да служи и като финишно покритие. Сместа е подходяща за лепене на гипсови корнизи и орнаменти.

Терафлекс® гипсово лепило – високоякостна модифицирана гипсова смес за зидане на неносещи стени и лепене на гипсови елементи

teraflex

Продуктът е предназначен за надеждно и сигурно изграждане на неносещи вътрешни преградни стени от гипсови блокчета, масивни гипсови панели и др. Характеризира се със своята изключителна сила на сцепление към основата и повишена здравина и еластичност на залепване.

Благодарение на факта, че Терафлекс® гипсово представлява пастообразна смес, с продукта се работи особено лесно и икономично. Лепилото бързо набира начална якост при втвърдяване, но същевременно подсигурява комфортното и удължено време за работа от повече от 90 минути.

Гипсовото лепило е подходящо също така и за лепене на гипсови корнизи и орнаменти на стени и тавани.

Гипсови продукти от серията Терафлекс® – комплексен отговор на всички технологични изисквания

Гипсовите продукти на Марисан гарантират качествените резултати във всеки един аспект на строителната дейност, съчетавайки в себе си безкомпромисно качество на европейско равнище. Гамата покрива всички цели на конвенционалното строителство, предлагайки решения за всеки етап от строително-ремонтните дейности.

Super Finitura
Лепило за гипсогартон
Строителен гипс Фугопълнител за гипсокартон Бял сатен
Гипсова шпакловка
Гипсово лепило
Готов за работа 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫
Лепене на гипсови плоскости 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫
Фугиране на гипсови плоскости 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫
Фугиране на гипсови орнаменти и декорации 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫
Фино шпакловане 🚫 🚫 🚫 🚫
Грубо шпакловане 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫
Лепене на блокчета 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫
Лепене на гипсови орнаменти 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫
При електромонтажни дейности 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫 🚫

За повече информация – Марисан.

Може да харесате още...