pixel

Северни квартали нямат връзка със Северната тангента

Жители на северните квартали на София нямат връзка до вече завършената Северна скоростна тангента.
За това алармираха граждани от кварталите „Илиянци”, „Бенковски”, „Требич”, които се събраха на протест пред Столична община, предаде Дарик.

По думите им след окончателното приключване на строителството на тангентата обходните пътища, които свързват населените места с главния път са разрушени. Освен това селскостопанските площи в района са под вода от близо една година.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че се работи по отстраняването на проблема, но процесът е дълъг, тъй като не може едновременно да се изгражда скоростна тангента и обходни пътища.

Въпреки че многократно жителите на северните райони са сигнализирали за проблема, кметът ги помоли да имат търпение.

Хората от засегнатите райони обаче вече не вярват на обещания.

Новият главен архитект на София Здравко Здравков пък пое ангажимент да се запознае отблизо със случая и да съдейства за по-бързото му решаване.

16,5-километровото трасе на Северната скоростна тангента беше пуснато на 28 април. Предстои довършване на пътния възел – бул. „Рожен.

Миналата седмица от Столична община съобщиха, че предприемат действия за облекчаване на движението между кв. „Илиянци“ и кв. „Требич“ при Северна скоростна тангента.

 

Може да харесате още...