pixel

Щадящ околната среда продукт за уплътняване

Franken Systems

С „Frankosil 1K Plus“ Franken Systems е разработила течна пластмаса, която уплътнява надеждно, не съдържа опасни вещества и се нанася лесно. Комбинираният „Turbo Shot“ ускорява втвърдяването и следователно напредъка на строителството, когато времето е от съществено значение.

Независимо дали става въпрос за ново строителство или ремонт, за покрив, балкон, лоджия, аркада или тераса: „Frankosil 1K Plus“ надеждно уплътнява повърхности и връзки. Благодарение на интелигентната хибридна полиуретанова технология продуктът, който не съдържа разтворители, се адаптира към различни основи и се втвърдява, за да образува напълно залепващо се уплътнение. Еднокомпонентната течна пластмаса се нанася лесно и пестеливо с помощта на валяк.

Franken Systems има асо в ръкава си, в случай че наближава буря или строителният обект трябва да бъде завършен бързо. С помощта на „Turbo Shot“ „Frankosil 1K Plus“ е устойчив на дъжд само след половин час при същото качество на продукта. Достатъчно е да разклатите добре бутилката от 60 ml „Turbo Shot“, да я разбъркате в шесткилограмова кофа с „Frankosil 1K Plus“ и след това да я обработите в рамките на 15 минути. Течната пластмаса се втвърдява и може да се обработва след около един час, а след 1,5 часа става устойчива.

Franken Systems

Компанията се фокусира върху устойчивостта на всички свои продукти както за затварящите се кофи, така и за самите течни пластмаси. Според компанията те защитават природата, потребителя и хората, които живеят върху запечатаните повърхности. „Frankosil 1K Plus“ е почти без мирис и според производителя не съдържа никакви опасни вещества като разтворители или пластификатори, които биха могли да бъдат вредни за здравето. Той може да се използва и за безопасно уплътняване на интериори и чувствителни зони. Продуктите с ниски емисии са сертифицирани с печата Emicode от най-високата категория EC 1Plus – отлична екологичност.

„Frankosil 1K Plus“ – наличен и в цвят графит – е подходящ за различни основи. Върху матов влажен бетон, камък, дърво и шистови битумни мембрани потребителите дори не се нуждаят от грунд. Ниската стойност на Sd >2m влиза в употреба при хидроизолации в дървени конструкции, тъй като позволява постоянно регулиране на влагата.

Снимки: Franken Systems

Може да харесате още...