pixel

Шумен e домакин на третия етап от състезанието „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ”

Шумен приема поредния регионален етап от националното състезание „Най-добър млад строител“.

Състезанието, което всяка година се организира от Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН), се провежда в 3 кръга. По традиция участниците са ученици от професионалните гимназии в Република България, осъществяващи прием и обучение по професии от професионално направление Строителство. Дисциплините са четири: „Мазилка, шпакловка и бояджийски работи”, „Облицовка и настилки”, „Зидария“ и „Сухо строителство”.  

От самото начало на провеждане на състезанието YTONG е основен спонсор в дисциплина „Зидарии“. Учениците прилагат своите знания и умения както теоритично, така и на практика. В тази дисциплина имат възможност да докажат прецизност при боравене с материалите и специалните инструменти с марка YTONG и по този начин да се докоснат до последните технологии в строителството.   

Първият регионален кръг на „Най-добър млад строител“ се състоя на 8-ми и 9-ти март в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Никола Фичев“ в гр. Плевен за училищата в гр. Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Тетевен, Монтана, Плевен и Свищов. Второто състезание се проведе в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ в гр. Хасково – за училищата в гр. Бургас, Димитровград, Казанлък, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол.
През тази седмица Шумен ще бъде домакин на следващия регионален кръг . Надпреварата ще се състои в “Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия“, а участниците са от училища в гр. Варна, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.
Последният  кръг ще се проведе в Пловдив, а в края на март се очаква  последния регионален кръг от „Най-добър млад строител“ с домакин гр. Пазарджик.

Може да харесате още...