Сигурна гаранция на инвестициите с Терафлекс® Gold и Терафлекс® Platinium

Пазарът на строителни материали на циментова основа вече е залят с неизброими решения за всяка строителна операция. От една страна голямото предлагане дава възможност да се избере най-изгодния или най-ефективния вариант, но от друга страна този избор става изключително труден, когато трябва да се реши кой от всичките строителни материали е най-подходящ за конкретна цел. Решението на този проблем се намира в продуктите, предлагани от производители с натрупан опит и утвърдено много добро реноме.

В почти всички довършителни работи, сухите строителни смеси на циментова основа участват като подготвящи основата, свързващ или финишен елемент като тяхното качество и значение са от особена важност за всяка система. Една от най-отговорните операции в довършителните работи се пада на лепилата на циментова основа, които влияят пряко върху външния вид на всяка сграда, здравината и дълготрайността на нейното покритие и облицовка, както и на тяхната устойчивост на външни влияния.

За много от областите на приложение се търсят и използват ценово ефективни решения, но професионалистите в бранша и инвеститорите, които възнамеряват да експлоатират сградата във времето, предпочитат продукти от по-висок клас и със специфични характеристики, което гарантира значителна икономия от средства за поддръжка и ремонт на по-късен етап.

Марисан ООД и серията продукти на циментова основа под търговската марка Терафлекс® са достатъчно познати на българския строител като материали с отлично качество, а самото име Терафлекс се превърнало в синоним за сухи строителни смеси. Освен с обширно Know How, дружеството разполага с високотехнологична линия за производство на пакетирани сухи строителни смеси, гарантираща прецизно дозиране на отделните съставки и идеално хомогенизиране на смесите, като цялата операция се контролира автоматизирано с помощта на модерни софтуерни решения. Особено внимание се обръща на контрола на качеството на крайния продукт и разработката на нови решения, които се извършват в собствената лаборатория, оборудвана с модерна апаратура за изпитване на сухи строителни смеси.

Двете нови лепила, с които през 2010 г. Марисан ООД допълни своята продуктова линия, представляват високотехнологични лепила от най-висок клас и с тях могат да бъдат изпълнени редица сложни, отговорни  и специфични задачи.

Терафлекс® Gold е висококачествено подобрено флексово лепило от клас C2TE, на циментова основа, с намалено свличане и удължено отворено време. Предназначено е за лепене на гранит, гранитогрес, мрамор, скално облицовъчни материали, варовик, гнайс, оникс, ломен камък за зидане и др. Лепилото е подходящо за лепене върху стара теракота, върху мозайка, гипсокартон, гипсофазер, етернит и други критични основи.

Терафлекс® Gold се характеризира с:
– високи якостни показатели
– удължено отворено време и намалено плъзгане
– висока хидро- и мразоустойчивост
– висока термична устойчивост

Терафлекс® Platinium представлява подобрено високоякостно и еластично флексово лепило от клас С2ТЕS1, с намалено свличане и удължено отворено време. Предназначено е за еластично лепене на стъклокерамика, интериорно стъкло, гранитогрес, декоративни елементи от камък, облицовъчни плочи и тухлички, облицовки от фибростъкло и др. Лепилото е с изключително високи якостни показатели и висока устойчивост на влага и студ, което го прави отлично средство за лепене върху почти всички видове основи, плочка върху плочка, както и при наличието на подово отопление.

Флагманът на високотехнологичната професионалната серия от лепила Терафлекс® Professional прави впечатление с изключително високите си характеристики и качествени показатели, които са далеч над въведените по стандарт стойности. Освен със своите високоякостни показатели, удълженото отворено време и намаленото плъзгане, лепилото се отличава и с изключително висока хидро- и мразоустойчивост.

Продуктът е идеалният избор за изпълнение на строителни работи с високи изкисквания за устойчивост на атмосферни, термични и механични влияния. Неговите свойства гарантират значима здравина и якост на сцепление към критични основи.

С Терафлекс® Platinium може да си спестите също така и трудоемките и скъпоструващи операции, по премахване на стари настилки и покрития, като позволява лепене на новата облицовка от плочки върху здрава, стара, подобна облицовка.

Уникалните лепилни качества на двете нови лепила се дължат на присъствието на последно поколение сухи редиспергируеми полимери в състава на сухите строителни смеси. Комбинацията от неорганични и полимерни свързващи вещества във високотехнологичните сухи строителни смеси е от съществено и решаващо значение за тяхното качество и област на приложение. Съвременното строителство е немислимо без тях. Благодарение на тях,  Терафлекс® Gold и Терафлекс® Platinium се отличават с:
– забележително увеличена якост на опън и адхезия към основата (Дължи се на високо молекулярните състояния на добавяните полимери, които образуват гъвкав полимерен филм, който еластифицира твърдия и чуплив скелет на циментовия разтвор и го прави по-здрав. Полимерните нишки се разполагат, както на повърхността, така и в обема на сместа и играят ролята на допълнително свързващ компонент);
– изключителна устойчивост на ерозия и разрушение в следствие на процеса замразяване-размразяване, поради по-ниската водопропускливост на втвърдената система.

Терафлекс® Gold и Терафлекс® Platinium са продукти разработени на базата на иновативното мислене, дългогодишния опит и традициите на Марисан ООД в производството на сухи строителни смеси и дават решение на редица специфични и универсални проблеми в строителството.

За контакти и повече информация – www.marisanbg.com