Строителни дейности в зимни условия

Ниските температури и очакваните леки замръзвания вече не са повод за притеснение при извършването на различни строителни операции. Добавките за работа в зимни условия дават възможност за запазване на темповете на работа без риск за качеството на крайния резултат.

За улеснение и качествена работа при критични атмосферни условия Теразид предлага различни видове противозамръзващи добавки в зависимост от типа на строителните материали и планираните операции.

Когато прогнозните температури са в диапазона до -10˚C специалистите от Теразид ЕООД препоръчват при шпакловане или лепене на топлоизолационни материали или различни видове керамични и каменни облицовки да се използва специалната добавка „Текалит“. „Текалит“ понижава температурата на замръзване на течната фаза в лепилото и количеството на направната вода и ускорява втвърдяването без опасност от нежелани последици за якостите на лепилото. Продуктът е съвместим с широка гама от лепилата и шпакловките на циментова основа с марка „Теразид“, „Топ Микс“ и „Стройкол“.

ТЕКАЛИТ

Противозамръзваща добавка за циментови лепила и шпакловки
„ТЕКАЛИТ” представлява червено-кафява течност на базата на пластификатори с добавени органични и неорганични вещества. Благодарение на своите съставки, продуктът не замръзва при температура до -20˚C, което определя неговото предназначение като противозамръзваща добавка към циментови лепила и шпакловки. Добавката дава възможност за работа с продукти на циментова основа при минимална денонощна температура на въздуха и основата -10˚C. Понижава температурата на замръзване на течната фаза в лепилото и количеството на направната вода и ускорява втвърдяването без опасност от нежелани последици за якостите на лепилото.

Поради характерния тъмен цвят на „ТЕКАЛИТ” е препоръчително добавката да не се използва за шпакловки, които ще бъдат основа за фасадни бои и мазилки, както и за продукти на основа на бял цимент.

СВОЙСТВА
– готов за употреба
– не замръзва (до -20˚)
– дава възможност за работа с циментови продукти при минусови температури

УКАЗАНИЯ ЗА ПОЛАГАНЕ И ОБРАБОТКА   
След като циментовото лепило (шпакловка) е разбъркано с вода до постигане на хомогенна смес, се добавя „ТЕКАЛИТ” и отново се разбърква като количеството на добавката се определя от минималната денонощна температура на въздуха и основата.
Противозамръзващата добавка е съвместима с по-голямата част от продуктите на „ТЕРАЗИД” на циментова основа:
„ТЕРАЗИД STANDART”
„ТЕРАЗИД FLEX”
„ТЕРМОЗИД”
– „ТОП МИКС”
„ТЕРАЗИД КЛАС t˚” и др.

РАЗХОД: От 35 до 42 гр/м² в зависимост от температурата

За улеснение на своите клиенти от тази година „Теразид“ предлага сухи циментови смеси (лепила и шпакловки) с фабрично добавени противозамръзващи адитиви. Това изключва възможността от грешка в дозирането или смесването на продуктите. Всеки един от петте продукта със специална зимна формула е практически тестван за работа до -9˚C.

Завършването на фасади със сухи или полимерни мазилки също е възможно, въпреки ниските температури в този период на годината. „СКРЕЖКО – за полимерни мазилки” и „СКРЕЖКО – за циментови мазилки” са двата продукта, които дават възможност за работа до -5˚C до окончателното свързване на мазилката.

И двата продукта са в удобни опаковки, достатъчни съответно за 1 кофа (25 кг) полимерна или силиконова мазилка и 1 торба (25 кг) „Структурна мазилка“ с марка „Теразид“.

СКРЕЖКО

Противозамръзващи добавки за полимерни мазилки, циментови мазилки и бетони

„СКРЕЖКО” представлява серия специално разработени добавки за работа при зимни условия – очаквани понижения на температурата, леки дневни замръзвания, очаквани студени периоди. Всяка една от трите има различно приложение:
„СКРЕЖКО – за полимерни мазилки”
противозамръзваща добавка, позволяваща полагане на полимерните мазилки, с марка „ТЕРАЗИД”, при минимална температура до -5˚C;
„СКРЕЖКО – за циментови мазилки”
противозамръзваща добавка, позволяваща полагане на циментови мазилки, с марка „ТЕРАЗИД”, при минимална температура до -5˚C;
„СКРЕЖКО – за бетон”
противозамръзваща добавка за работа със замазки, бетони и други циментови разтвори, при минимална температура до -5˚C, до окончателното свързване на продукта;

СВОЙСТВА
– устойчива на минусови температури
– готова за употреба
– удобна за дозиране
– безцветена

УКАЗАНИЯ ЗА ПОЛАГАНЕ И ОБРАБОТКА   
Смесването с добавките от серията „СКРЕЖКО” става изключително лесно, тъй като те са дозирани в опаковки, съобразени с опаковките на продуктите с марка „ТЕРАЗИД”, в които се добавят.

При добавката за циментови мазилки и при тази за бетони, съдържанието на опаковката се изсипва в направната вода, след което се добавя сухия продукт. Разбърква се с помощта на механична бъркалка.

При „СКРЕЖКО – за полимерни мазилки”, съдържанието на шишенцето се изсипва директно в кофата с мазилката, след което се разбърква с неръждаема механична бъркалка.
Да не се разрежда преди употреба.

РАЗХОД
При „СКРЕЖКО – за полимерни мазилки” –
– 1 шише за една кофа „ДЕКОРИТ”;
– 2 шишета за една кофа „ДЕКОРА”;
– ½ шише за една кофа „ТЕРАЗИД G-33”
При „СКРЕЖКО – за циментови мазилки”
– 1 опаковка за една торба „СТРУКТУРНА МАЗИЛКА”;
При „СКРЕЖКО – за бетон”
– 1 ÷ 2% от масата на цимента в разтвора.

За контакти и повече информация – www.terazid.com